Slovenija
119 ogledov

Da se nikoli več ne boste izgubili

Gozd Reuters
Slovensko znanje. Aplikacija, s katero lahko z mobilnega telefona hitro in natančno sporočite svojo lokacijo.

Z aplikacijo "Sporoči lokacijo" vam ne bo treba več skrbeti, če se boste med pohajkovanjem po gozdu, kolesarjenjem, hojo po hribih izgubili, ali pa če vam na neznanem kraju odpove avtomobil.

In kako deluje? Uporabnik lahko z nekaj kliki pošlje svojo GPS-lokacijo prek SMS-a na izbrano ali prednastavljeno številko. Če Android uporabljate v slovenščini, bo v slovenščini tudi aplikacija.

"Pomembno se mi je zdelo tudi, da za uporabo ni potrebna povezava z internetom, ki je v odročnih predelih praviloma izredno počasen ali pa ga sploh ne lovi. Rešitev se mi je zdela najbolj primerna za planince, zato sem aplikacijo v prvi vrsti namenil njim, uporabna pa je seveda tudi v številnih drugih primerih in okoljih," je pojasnil avtor aplikacije Davor Hafnar. Aplikacija torej ne potrebuje internetne povezave, ampak le telefonski signal.

Lahko si jo prenesete tukaj.

"Testiranja in odzivi, ki sem jih dobil, kažejo na to, da aplikacija zaenkrat brezhibno počne to, čemur je namenjena. Vseeno pa priporočam, da jo, preden jo bo morda zares potreboval, vsak uporabnik dobro preizkusi na svojem telefonu, saj jo seveda uporablja na lastno odgovornost," še pojasnjuje Hafnar.


Komentarjev 5
  • Žurnalček 23:53 21.avgust 2013.

    Ma nemoj . Sam baterija crkne , pa so zgubljen v svoji okolici , be mal širše. Takim , i grredo , pa ne vedo kje hodijo in si ne zaponijo pot bazaj, je treba prepovedat samostojne izlete.

  • McClain 20:53 20.avgust 2013.

    in kaj je to novega od recimo Navigona, kjer pozicijo odcitas kjerkoli na svetu v 15ih sekundah? Gps signal je povsod, karte pa poceni in se 5 downloadov imas za mali denar, se pravi ga ima cela familija na telefonih, ...prikaži več padih, racunalnikih...

  • Trovlak 18:28 20.avgust 2013.

    Eh današnja mularija. Zanašajo se na tovrstne igračke, potem pa ni signala, crkne baterija, blokiran račun, pa sledi jok in stok. Rajši si nabavite signalne rakete, piščalko, kresalo, zemljevid in specialne karte ipd. Opažam, da se vse preveč ljudi, ki ...prikaži več nima osnovnega znanja kako se v naravi orientirati po rastlinju, kamnih, soncu ipd., flegmatično odpravi v avanture raziskovanja nepoznanih lokacij. Znanje in iznajdljivost težje odpovesta kot tehnikalija, sploh digitalna.