Slovenija
235 ogledov

Dacarji mimo javne hiše

Javna hiša Barbara Milavec
Zamočili? Durs koprskih zvodnikov ni preiskoval – kljub razkošju in “visokim” prihodkom.

Koper. Društvo za zabavo in sprostitev Rex, v sklopu katerega je v koprskem zaledju dolga leta delovala javna hiša zakoncev Nihada in Gordane Kurtović, na računu ni prikazovalo večjih prilivov denarja; od leta 2005 le po tisočak, največ dva na leto. Poleg tega zadnjih pet let kot fizični osebi sploh nista prijavila dohodkov, hkrati pa sta se vozila z avtomobilom prestižne blagovne znamke in imela po besedah tožilca samo v Sloveniji pet stanovanj. Glede na prihodke, slog življenja in premoženje je zato nenavadno, da ju Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) ni vzela pod lupo.

Z Dursa so nas, ko smo povpraševali o tem primeru, odslovili, češ da informacij zaradi varovanja davčne tajnosti ne morejo posredovati.

Drugim blokirajo račune

Durs namreč v drugih primerih, kot nam je opisal Vladan Obrenovič, nekdanji policist, ni tako razumevajoč. "Ko smo imeli dom za ostarele na Šentjanah nad Portorožem, so se nam brez težav nalepili. Ko so ugotovili, da je v podjetju vse v redu, so se spravili name in na mojo ženo. Zaradi utaje davka imamo od leta 2005 blokirane račune oziroma nam že sedmo leto sedijo na njih; vzeli so nam tudi eno parcelo," je primerjal 
Obrenovič.

So se umaknili policiji?

Neuradno smo sicer izvedeli, da naj bi lani dacarji glede Kurtovićev stopili v stik s koprskimi kriminalisti. Ti nam na vprašanje, ali informacija drži, niso odgovorili. Kot je dejal Obrenovič, pa je bilo "v policijskih vrstah slišati, da je Nihad Kurtović pod zaščito Ljuba Volmuta (nekdanjega vodje oddelka za organizirani kriminal na Obali), zato se ju tudi Durs ni dotaknil. Glede na to, kako se je Kurtović vedel, in glede na njegovo dejavnost bi bilo mogoče sklepati, da so 
govorice držale."

"Služila z oddajanjem"

Monika Mavser, zagovornica Kurtovićeve, je v zagovoru med drugim poudarjala, da je njena stranka prostitutkam le oddajala sobe ter da je Kurtovićeva dobro živela "tudi od kafiča" in ji zato deklet ni bilo treba siliti v prostitucijo.

Okrožno sodišče v Kopru je zakonca Kurtović pred dnevi obsodilo na dveletno zaporno kazen zaradi zlorabe prostitucije.

Komentarjev 8
  • lojze2013 16:15 01.september 2013.

    durs obvladuje SDS, zagotovo imajo tam zveze in hodijo tja na kurbarijo, razen namestnika direktorice Tomaža, ki si je ljubico omislil kar v sosednji pisarni.

  • vladek 11:10 30.oktober 2011.

    Pa zna se kdo je župan v Kopru.

  • Boris Zazijal 07:23 30.oktober 2011.

    Čez dan niso vedeli kaj je tam, ponoči se pa ni dalo zgrešit.