Slovenija
206 ogledov

Dacarji nad bivšega šefa

Ivan Simič Žurnal24 main
Davki. Durs naj bi zaradi domnevno spornih transakcij ovadil nekdanjega direktorja Ivana Simiča.

Po naših informacijah naj bi ljubljanski davčni urad v začetku septembra na specializirano državno tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper podjetje Cayo holding oziroma njegovega zastopnika, nekdanjega direktorja Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) Ivana Simiča. Sporne naj bi bile nekatere transakcije, ki jih je Simič opravil prek omenjenega podjetja. Podrobnosti smo želeli preveriti na tožilstvu, a so nam povedali, da zaradi interesa predkazenskega postopka zadeve ne komentirajo. Na Dursu pa so nam dejali, da zaradi varovanja davčnih skrivnosti o posameznih primerih ne morejo govoriti.

Simič: Za ovadbo ne vem

“Jaz o tem ne vem čisto nič. Kaj pa bi lahko bilo? Pojma nimam!” se je na vprašanje, ali je proti njemu oziroma njegovemu podjetju res vložena kazenska ovadba, odzval Simič in dodal: “Imel sem osebni pregled davčnih inšpektorjev, vendar niso nič našli. Zdaj pregledujejo podjetje – Cayo holding, ne podjetja Simič & Partnerji –, pa tudi niso ničesar našli. Sploh ne vem, kaj iščejo.”

Družba Simič & Partnerji je sicer v lasti Cayo holdinga, kjer je zastopnik Simič, Cayo holding pa ima lastnika na Cipru. “Davčni pregled družbe, ki jo zastopam, traja že okoli pol leta,” poudarja Simič. Priznava tudi transakcije s Ciprom, a zagotavlja, da je Dursu prijavil vsa nakazila in plačal vse davke.

Uradna pojasnila s policije pričakujemo danes.

Komentarjev 7
  • sintesi 05:54 30.oktober 2012.

    itak da se JJ maščuje vsakemu ki se je umaknil od njega.........se pa bliža njegov čas

  • mirko 21:50 29.oktober 2012.

    G. Simič zakaj mora firma v Sloveniji delat bančne transakcije preko druge firme v davčni oazi ? Zato da zgleda bolj svetovljansko-frajersko ? Dajte no dajte ne se sprenevedat, vsi vemo zakaj. Kje so zlati časi SDK-ja ? Pa tudi ...prikaži večtudi kak Goli otok bi nam prišel zelo prav.

  • dragec 12:56 29.oktober 2012.

    Ma, deloval si mi kot poštenjak, zdaj.....?