Slovenija
0 ogledov

Dacarji nas diskriminirajo

249.216 davčnim zavezancem bo DURS danes vrnil preveč plačano dohodnino. Žurnal24 main
Med več kot pol milijona davčnimi zavezanci, ki jim je davčna uprava v torek poslala informativni izračun dohodnine za leto 2008, ni niti enega, ki živi na našem dvojezičnem območju.

Vsi tisti Primorci, ki si obetajo vračilo dohodnine med prvimi zavezanci, bodo morali na to počakati. Razlog je dvojezičnost našega območja, so za Žurnal24 povedali na davčni upravi. "Gre za tehnične razloge; postavitev dvojezičnega obrazca je zelo zahtevna naloga. Sploh pa naj poudarim, da nismo zamudili nobenega zakonskega roka in da nikakor nikogar ne diskriminiramo," poudarja Iztok Verdnik, tiskovni predstavnik Davčne uprave Republike Slovenije, in dodaja, da je 31. marec interni rok, ki so si ga dacarji zastavili za pošiljanje prvega dela informativnih izračunov dohodnine, zakonski pa se izteče konec maja.

Enaka usoda je doletela narodnostno mešano območje, na katerem živi madžarska manjšina. "To je diskriminatorno, država naj pravočasno poskrbi za enakovredno obravnavo zavezancev," protestira bralka, ki nas je opozorila na "zapostavljenost" Primorske. Poslanih je bilo 519 tisoč informativnih izračunov, kar pomeni, da jih je dobila več kot četrtina Slovencev."Ker pa niso vsi državljani hkrati zavezanci za dohodnino, smo zaradi manjšine, ki za vsak enojezični napis dvigne glas, še bolj zapostavljeni," meni bralka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.