Slovenija
2 ogledov

Daljših zastojev (za zdaj) še ni

Zastoji na ljubljanski obvoznici v popoldanskih urah (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Promet po slovenskih cestah za zdaj poteka tekoče. Čakalna doba na mejnih prehodih je okoli dvajset minut. Konec tedna brez večjih zastojev.

Daljši zastoj je na štajerski avtocesti pred predorom Golo rebro proti Ljubljani.

Na mejnih prehodih še ni večjih čakalnih dob, za prestop meje na prehodih Dragonja in Sečovlje vozniki čakajo okoli 20 minut.

Dela na cesti
Na štajerski avtocesti v smeri Avstrije je zaprt uvoz Šentilj in vozni pas med priključkom Šentilj in prehodom Šentilj predvidoma do 17. junija. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Kranj zahod pa je zaprta polovica avtoceste predvidoma do 25. junija, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Kljub lepemu vremenu konec tedna brez večjih posebnosti
Večje gneče se za ta konec tedna še ne pričakuje, so nam povedali v Prometno-informacijskem centru. Vreme za krajši izlet na morje bo sicer ugodno, vendar množičnih migracij proti obmorskim krajem po napovedih ne bo. Eden od razlogov je tudi, da se šolske počitnice še niso začele.

Po napovedih se bo jutri po 9. uri začel povečevati promet proti Primorski in na relaciji Koper–Šmarje–Dragonja ter Koper–Izola–Sečovlje. Čakalna doba na mejnih prehodih naj bi bila okoli pol ure.

Trase maratona Franje si lahko pogledate na tej povezavi.

Več gneče zaradi maratona
Več gneče na cestah se sicer pričakuje v nedeljo, ko se bodo dopustniki vračali proti notranjosti države. V Ljubljani bo potekal maraton Franja, kar lahko povzroči zastoje. Zaprta bosta izvoza v obe smeri na priključku Vodice, na priključku Bežigrad in gorenjski avtocesti na priključku Ljubljana Brod ter dela Dunajske in Šmartinske ceste, so še povedali v Prometno-informacijskem centru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.