Slovenija
36 ogledov

Dan D za Izbruh

Izbruhovci pravijo, da sami za najemnino nekdanjega zimskega bazena ne morejo zb Žurnal24 main
Iz današnje izdaje gorenjskega Žurnala: Sestanek. Prihodnji četrtek občinska uprava in Izbruh o usodi bazena.

Kranj. Alternativno kulturno društvo Izbruh še vedno upa, da se bo njegova dejavnost na zimskem bazenu v Kranju obdržala, kljub napovedi občine, da najemnine ne bo več financirala. Najemodajalec Vitomir Gros je napovedal, da bo objekt zaprl, če strani ne bosta dosegli dogovora.

Najemnina
Dve leti.
Občina je najemnino plačevala zadnji dve leti, okrog 50 tisoč evrov na leto. Podaljševanje najemne pogodbe bi po njenem pomenilo, da društvu zagotavlja proračunska sredstva mimo javnega razpisa in mu s tem omogoča privilegiran položaj v primerjavi s preostalimi društvi.

Prihodnji četrtek
Sestanek med občinsko upravo in Izbruhom bo 20. januarja. Potrdili sta ga obe strani. “Ni nam všeč. Deset let energije in prostovoljnega dela smo vložili. Če ne bi bilo nas, bi se bazen porušil,” je zaplet komentiral predsednik AKD Izbruh Mak Sever. Sredstev za najemnino sami ne morejo zbrati, je dejal.

Za zdaj redkobeseden
O pričakovanjih glede sestanka je bil Sever redkobeseden. Občini bo predstavil predloge društva, kaj več pa ni želel komentirati. “Ne bi rad dajal nobene izjave, ker ne vem, kako se bodo zadeve razpletale,” je povedal. Izognil se je tudi vprašanju, ali razmišljajo o demonstracijah, kakršne so izvedli pred dvema letoma.

Trije dogodki na teden
V nekdanjem zimskem bazenu deluje po Severjevih ocenah okrog 40 ustvarjalcev, na leto pa pripravijo okrog 150 različnih dogodkov, od razstav in predstav do koncertov. Z vstopninami komajda pokrijejo stroške organizacije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.