Slovenija
10581 ogledov

Dan po nevihti: tako je videti razdejanje v Piranu

Razdejanje v Piranu Okolje Piran
Že včeraj smo poročali o silovitem razdejanju lokalov, ki ga je povzročilo visoko valovanje v Piranu, danes, ko se je morje umirilo, na obalo pa posijalo sonce, pa so vidne posledice divjanja razburkanega morja.

O razdejanju in povzročeni škodi na gostinskih lokalih v prvi vrsti ob morju, smo poročali že včeraj, danes pa domačini v svet pošiljajo nove fotografije, ki pričajo o tem, kako silovito je včeraj pustošilo razburkano morje po piranski promenadi. "Včerajšnje divjanje morja je za seboj pustilo pravo razdejanje. Visoki valovi so neusmiljeno tolkli po valobranu in nametali monolitne skalnate bloke na pot vzdolž Prešernovega nabrežja, kjer smo danes našli tudi kamnit kip morske deklice," so zapisali na Facebook strani Javnega podjetja Okolje Piran.

 
"Z zagnano ekipo sodelavcev sedaj odpravljamo posledice razburkanega morja in skalovje, ki ščiti mesto pred uničujočimi valovi, pripravljamo na novo napovedano vremensko fronto," so še poudarili na Facebook strani omenjenega komunalnega podjetja.

Razburkano morje Slovenija Tako silovito je morje opustošilo Piran

Spomnimo: v Piranu je včeraj močan veter povzročil velike valove, ki so uničili precej lokalov v prvi vrsti ob morju, razdejalo je skalnat valobran in skale nametalo na cesto. Za kakšno količino skal in kamenja, pa je razvidno iz današnjih fotografij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Grof 21:42 04.november 2023.

    Tudi v Izoli mečejo denar v morje, vsakih nekaj let, rob obale dvignejo za 25cm, mesto pa še vedno poplavlja, lokalni gradbinci imajo roke vedno v marmeladi, ...

  • Kmodri 19:18 04.november 2023.

    Naj ga spremenijo v slovenske Benetke! Da bi v prihodnje manj škode!