Slovenija
13 ogledov

Dan vremenskega oddiha

Z odstranjevanjem snega bodo pristojne službe nadaljevale tudi danes. A treba je Žurnal24 main
Po vremensko pestri sredi bo četrtkovo dogajanje bolj umirjeno. Največ snega je nasulo Gorenjcem in Dolenjcem.

V vzhodni Sloveniji bo po napovedih vremenoslovcev delno jasno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji bodo občasno krajevne padavine. Snežilo bo nad 700 metri nadmorske višine. Že ponoči pa nas čaka nova snežna pošiljka, deževalo bo le po nižinah Primorske.

Naravne procese bo popestrilo še morje, ki je zadnje dni med plimo zelo visoko. Medtem ko bo danes ob 19. uri poplavilo le najnižje predele obale, pa bo jutri med 4. in 7. uro zjutraj na mareografski postaji v Kopru preseglo vrednost 300 centimetrov in bo poplavilo nižje predele. Povišano plimovanje bo tudi v petek zjutraj.

Bo jutri tudi pri vas padal sneg? Preverite na VREME.NET.

Včerajšnje padavine, ki so predvsem na Primorskem zaradi otoplitve povzročale žled, so povzročile veliko nevšečnosti v prometu in pri oskrbi z električno energijo. Najhuje je bilo na območju Ilirske Bistrice in Kozine. Podrta drevesa so s cest odstranjevali na Gorenjskem in Koroškem.

Vozila s cest, drevesa na ceste
Precej pester dan je za policisti na območju PU Murska Sobota, saj so včeraj obravnavali 12 prometnih nesreč, v treh se je osem ljudi lažje telesno poškodovalo, ena nesreča pa se je končala s hujšimi poškodbami udeleženca. Vzrok nesreč je bila neprilagojena hitrost na spolzki podlagi, saj so v treh primerih avtomobili končali v nasproti vozečem vozilu ali celo izven ceste.

Veliko dela so imeli tudi gorenjski gasilci, ki so morali zvečer z avtoceste pri Naklem odstranjevati tovornjak, ki ga je zaneslo čez oba vozna pasova. Avtocesta proti Ljubljani je bila dlje časa zaprta. Že čez dan pa so odstranjevali drevo, ki je pri Seničnem padlo na avtomobil. Voznica je sprva zatrjevala, da je v redu, zvečer pa so jo morali vendarle odpeljati v bolnišnico.

Cestne službe so bile po vsej državi na terenu tudi ponoči, kjer so čistili prometnice in pločnike. S čiščenjem bodo nadaljevali danes. Na Prometno-informacijskem centru trenutno ne poročajo o hujših težavah zaradi slabih cest.

Višina snežne odeje v cm, danes ob 7. uri (Vir: Arso)

Kredarica 280
Vogel 135
Vojsko 74
Rateče 63
Lisca 55
Let. Lesce 59
Katarina nad Lj. 45
Kočevje 38
Novo mesto 34
Let. J. Pučnika 28
Postojna 25
Ljubljana 24
Celje 22
Let. Cerklje ob Krki 22
Črnomelj 16
Slovenj Gradec 15
Murska Sobota 15
Let. E. Rusjana Mb. 14
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.