Avto
90 ogledov

Kranjčani od danes bolj varni vozniki

Mazda CX-3
1/13
Gregor Prebil
Drugi dogodek Dan za varen avto je gostil Kranj. V družbi Braneta Legana in inštruktorjev AMZS ter voditelja Davida Urankarja so se Kranjčani naučili veliko novega o varnosti za volanom. Če ste dogodek zamudili, se nam prihodnjo soboto, 15. oktobra, pridružite v Ljubljani.

V Kranju na Dnevu za varen avto smo pripravili zelo pester program, dobrodošel za vsakega voznika ne glede na to, kako dolg je njegov vozniški staž. Prve utrinke si lahko pogledate v fotogaleriji.

1. Vam gre parkiranje na živce, saj ste v preteklosti že zadeli ob oviro ali celo človeka? Inštruktorji AMZS so ob pomoči sodobnega pripomočka prikazali, kako si lahko zelo poenostavite to veščino vožnje. 

2. Ne verjamete, da varnostni pas rešuje življenje? Obiskovalci so lahko preizkusili "Zaletavčka," napravo Agencije za varnost prometa (AVP) in poskusili uganiti, s kakšno hitrostjo so se zaleteli. S "pijanimi očali" je bilo možno preveriti, kako se vozniki obnašajo za volanom v vinjenem stanju. 

3. Ste zmedeni zaradi najrazličnejših nasvetov vaših bližnjih, kako si pravilno nastaviti sedež, kako pripasati otroka ali prevažati psa ali prtljago v avtu? AMZS inštruktor so obiskovalce osebno popeljali skozi celoten proces.

4. Kdaj ste nazadnje v roke vzeli komplet prve pomoči iz avta, da bi si ogledali vsebino? Bi v primeru nesreče sploh znali ustaviti hudo krvavitev pri vašem najbližjem? S prostovoljci Rdečega križa smo v nekaj korakih osvežili znanje nudenja prve pomoči, ki pride vedno prav, ter spoznali, da je lažje uporabljati defibrilator kot skuhati dobro kavo. 

5. Kako poskrbeti za primerno stanje vašega avta? Ima poškodovano steklo, bo šel skozi tehnični pregled? Strokovnjaki Carglassa so prikazali zanimive demonstracije, kaj gre lahko narobe in kako to preprečiti. 

Test AEB samodejnega zaviranja na Vranskem | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
6. In še glavna atrakcija! Preizkus sistema samodejnega zaviranja v sili, česar ne boste na takšen način mogli izkusiti nikjer drugje v Sloveniji, če ne boste ravno obiskali poligona AMZS na Vranskem - usesti se je bilo mogoče za volan napredne mazde6. Brane Legan, vodja inštruktorjev AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, je dokazal, da vam je avto sposoben odpustiti celo danes najpogostejšo napako med vožnjo - nepozornost! To je bila izkušnja, ki je na glavo obrnila ideje o nujnih lastnostih vašega naslednjega avtomobila, ne glede na znamko!

Program je povezovalal priljubljeni TV voditelj David Urankar, poskrbljeno pa je bilo tudi za zabavo otrok. Pridite prihodnjo soboto med 10. in 15. uro pred trgovino Tuš v ljubljanskem BTC in povsem zastonj doživite izkušnjo, zaradi katere boste kvečjemu še boljši voznik in voznica.

Vsi obiskovalci sodelujejo tudi v žrebanju za lepe nagrade, med njimi je brezplačni najem atraktivnega križanca mazda CX-3. Seveda bo mogoče vse najbolj aktualne modele Mazde popeljati tudi na testno vožnjo po bližnjih cestah in spoznati, zakaj so njeni lastniki tako zvesti privrženci te napredne znamke.

Za najbolj zgodnje obiskovalce pa tudi majhno presenečenje.

PREBERITE ŠE:

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.