Slovenija
7517 ogledov

Danes bi morali izvedeti več glede koriščenja turističnih bonov, toda …

Turistične kmetije Arhiv STO/Jošt Gantar
Vlada je danes sicer razpravljala o turističnih bonih, a končne odločitve, ki bi morala predvidoma pasti danes, še vedno ni.

"Končno odločitev o načinu koriščenja bo vlada sprejela v začetku prihodnjega tedna. O implementaciji uredbe, ki ureja uresničevanje pomembnega instrumenta, ki naj zažene naše turistično gospodarstvo, bo naslednji teden spregovoril Počivalšek,“ je bil danes skop vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin je še dejal, da finančna uprava pripravlja program, s katerim se bo lahko ta bon aktiviral in s čimer se bo lahko začel ta ukrep izvajati v praksi: Če bo mogoče, bomo že v ponedeljek predstavili ukrep in način njegovega izvajanja.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je pred dnevi za skrajni datum, ko naj bi boni začeli veljati, začrtal 19. junij. "Vse je odvisno od tega, kaj vam bomo lahko povedali po odločitvi vlade v ponedeljek,“ je danes povedal Kacin.

Glede poskusov diskriminacij bonov oz. zaračunavanja višje cene za namestitev, če za plačilo uporabiš bon, Kacin poudarja, da ne verjame, da bo še kateri turistični ponudnik storil kaj takega. Dober glas seže v deveto vas, slab pa čisto do vsakega ušesa.

Zakon, ki uvaja bone, je bil v uradnem listu objavljen 31. maja in je tako začel veljati 1. junija, vlada pa ima po tem osem dni časa, da sprejme uredbo, ki določa, kako se unovčujejo ter njihovo prenosljivost. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • Avatar Misteressa
    Misteressa 00:45 05.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Avatar Mary24
    Mary24 22:38 04.junij 2020.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.Com

  • AnzeSmolej 15:17 04.junij 2020.

    Dejstvo je da bo prišlo do diskreminacij! Najbolje je da rezervirate in šele ko grese in vam dajo že račun v roke rečete da plačate z bonom in ne prej!