Slovenija
17 ogledov

Danes bo znana usoda Darsa

Vlada se bo danes odločila, ali bo sprejela ponujeni odstop urave Darsa, ki ga je le ta ponudila po škandalu z odpadlim ometom v šentviškem predoru.

Vo

Vlada bo obravnavala informacijo o izvedenih ukrepih uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) za izboljšanje stanja na področju novogradenj. Na podlagi realizacije ukrepov se bo vlada odločila, ali bo sprejela 8. avgusta ponujeni odstop uprave Darsa.

Vodstvo Darsa je odstop ponudilo 8. avgusta, dva dneva zatem, ko se je v stari galeriji predora Šentvid vnovič okrušil del protipožarnega ometa in poškodoval osebni avtomobil.

Vlada je po drugem nepričakovanem zaprtju predora Šentvid zaradi odpada protipožarnega ometa v stari galeriji Darsu naložila nekaj ukrepov, ki naj bi jih Dars izvedel v dveh tednih. Na podlagi realizacije teh ukrepov se bo vlada odločila, ali sprejme odstopne izjave članov uprave.

O usodi uprave Darsa bi morala vlada po lastnih napovedih odločiti že v začetku septembra, a je takrat odločitev odložila.

Predsednik uprave Darsa je Tomislav Nemec, člani uprave pa Žan Jan Oplotnik (namestnik predsednika), Boštjan Rigler, Aleš Hojs in Alojz Ratajc (delavski direktor).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.