Slovenija
27 ogledov

Danes gneča za izstop

Tudi v takšnih kolonah velja ohraniti potrpežljivost. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Prvi val gneče na cestah lahko pričakujemo danes in jutri. Na mejnih prehodih bo gneča pri izstopu, v obratni smeri pa prihodnjo nedeljo ob koncu prvomajskih praznikov.

"Povečan promet pričakujemo danes in še jutri na vseh večjih mejnih prehodih s Hrvaško, in sicer pri izstopu. Pri vstopu v državo pa pričakujemo povečan promet v nedeljo, 1. maja," je pojasnil Darko Poštrak iz sektorja mejne policije pri Upravi uniformirane policije.

Proti večeru se je stanje na slovenskih cestah umirilo, gneče in zastojev ni več. Čakalna doba voznikov tovornih vozil pri izstopu na mejnem prehodu Gruškovje je 30 minut, na Obrežju 50 in na Dobovcu 40 minut, pa sporoča Prometno-informacijski center za državne ceste.

In še podrobneje: danes in jutri lahko pričakujemo povečan promet od Karavank proti notranjosti in naprej proti Dolenjski oziroma mejnemu prehodu Obrežje, delno pa tudi proti Primorski oziroma mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja ter od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Ker so letos praktično združeni velikonočni in prvomajski prazniki, v Sloveniji so ob tem še šolske počitnice, povečanje prometa v obratni smeri lahko pričakujemo šele v nedeljo, 1. maja.

Strpnost vseeno potrebna
Največ prometa bo po pričakovanjih na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Dragonja, Jelšane in Metlika. Slovenska policija se je s carino in hrvaško mejno policijo dogovorila za skupne ukrepe, s katerimi bodo izboljševali pretočnost prometa na prehodih.

"Vozniki se morajo zavedati, da policija mora opravljati svoje naloge, tako z varnostnega kot tudi ostalih vidikov, zato bo potrebne nekaj strpnosti pri potnikih, ki želijo prestopiti mejo," je še dejal Poštrak.

Cestni odseki, kjer lahko pričakujete zastoje (vir: PIC)

Pozanimajte se o stanju!
Vozniki, preden se odpravite na pot, preverite, kakšne so trenutne razmere na cestah. Ažurne informacije dobite na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si) in na telefonski številki 1970.

Aktualne informacije o razmerah pa lahko najdete tudi na našem mobilnem portalu m.zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.