Slovenija
25 ogledov

Danes o novem vodji

Dušan Miščević Anže Petkovšek
Javni sektor. Po odstopu Miščevića Posedi ne namerava biti novi šef.

Odstop. Triindvajset sindikatov javnega sektorja, ki jih je do petka vodil Dušan Miščević, naj bi danes imenovalo novega vodjo. Miščević menda za zamenjavo ni predlagal nikogar.
Kdo bi ga lahko zamenjal, ni znano, saj je postopek imenovanja, kot nam je povedal sam, precej ohlapen: “Ni nobene posebne procedure. Bistveno je, da človek pristane. Morate razumeti, da je to neformalna skupina.”

Miščević je s položaja odstopil v petek, ker se večina sindikatov v skupini ni strinjala, da bi vsaj pristopili k pogajanjem o interventnem zakonu. V sporočilu je zapisal, da v pogajalski skupini prevladujejo radikalci, ki onemogočajo sprejemanje razumnih odločitev.

Spor med sindikalisti

“Ves čas so od posameznih sindikatov prihajale obtožbe, da sem s svojimi izjavami presegal pooblastila. Moje stališče je, da je nujno treba vzpostaviti socialni dialog in v dialogu iskati ustrezne rešitve. Nekateri pa so zabetonirani na poziciji, da ne potrebujemo ničesar,” pravi Miščević in dodaja, da sicer tudi sam dopušča možnost, da bi ob koncu pogajanj interventnemu zakonu rekel ne.

Olje na ogenj, kot trdi Miščević, je prilil še nekdanji vodja pogajalske skupine Janez Posedi, ko je pozival “tiste, ki pod nobenim pogojem ne pristajajo na interventni zakon, naj se mu javijo”. Miščević je to razumel kot poskus neformalnega vodenja iz ozadja in formiranja neke podskupine.

Brez šefa tudi do pol leta

Posedi pojasnjuje, da je šlo za nesporazum in da Miščevićevega položaja ne namerava zasesti. Meni pa tudi, da novega šefa ne bodo dobili tako kmalu, saj je, ko je odstopil sam, trajalo pol leta, da so se dogovorili, kdo ga bo zamenjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.