Slovenija
64618 ogledov

Danes odločitev o odprtju šol, lahko bi ostale zaprte le v treh regijah

zurnal24.si
Vlada naj bi danes odločala, ali se bodo že v ponedeljek odprle šole in v katerih regijah.

Pogoji za prehod v rdečo fazo epidemije, ki omogoča odprtje šol, niso izpolnjeni, a včeraj je bil za izpolnitev pogojev le en hospitaliziran pacient s covidom-19 preveč. V bolnišnicah jih je bilo 1200, po vladnem načrtu pa je pogoj, da jih mora biti manj kot 1200. Koliko jih je bilo včeraj, bo znano danes dopoldan.

Presenetljivo smo kot država izpolnili pogoj povprečno manj kot 1350 okužb na dan v zadnjih sedmih dneh, še pred desetimi dnevi je bila številka okoli dva tisoč.

Rdeča faza pomeni, da se odprejo prvi trije razredi osnovne šole, vrtci in nekatere druge dejavnosti, možno je regijsko odpiranje.

Pogoje za odpiranje šol, ki jih je postavila vlada, izpolnjuje sedem regij, še dve, Savinjska in Pomurska, sta povsem blizu postavljenemu kriteriju, saj ga presegata za tri oziroma štiri odstotke.

Izboljšale so se razmere tudi v treh najhuje prizadetih regijah, v regiji Jugovzhodna Slovenija kriterij presegajo za 16 odstotkov, v Goriški regiji za 19, najdlje od odpiranja šol pa je Posavska regija, kjer kriterij presegajo za 40 odstotkov.

 

 

 

 

 

 

 
Komentarjev 5
 • Avatar Leon
  Leon 13:44 21.januar 2021.

  Prebral sem izjavo mamice ,ki otroku ne more kupiti čevljev ! " V trgovinah lahko kupiš pustne maske za otroke ,čevljev pa ne " ! Res je ! Kje kupuje Ivan Janez Janša oblačila za svoje otroke ?

 • Luksi 11:25 20.januar 2021.

  Twito res pretirava s svojimi izjavami, ampak da se gre ob cca. 1500 dnevnih okužbah ter med 30 in 30 mrtvih dnevno v odpiranje šol za vsako ceno mi pa ne gre v glavo. Jaz imam 2 otroka, ki jima ...prikaži več popolnoma nič ne manjka in nimata nobenih travm, ker sta doma. Tudi če bodo res tako zmešani, da bodo odprli šole ju bom obdržal doma...

 • RAZOČARANI 09:26 20.januar 2021.

  Korona0, kaj so kurbe u sosednji občini pa ne moreš do njih?

Sorodne novice