Slovenija
5574 ogledov

Danes ponekod snežne padavine. Kako bo jutri in konec tedna?

Sneg
Po Sloveniji posamezne snežinke. Kaj sledi? Kdaj bo spet sneg in koliko ga bo?

Ponekod v notranjosti Slovenije so se po poročanju portala Neurje.si danes pojavljale manjše plohe, tudi snežne. Dodajajo, da padavine marsikje zaradi suhega zraka v nižjih plasteh ne dosežejo tal. "Takim padavinam pravimo virga. Kapljice, ki padejo iz oblaka nato v dovolj suhem ozračju izhlapijo še preden pridejo do tal."

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu bo sicer ponoči delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod tudi pretežno oblačno.

"Jutri bo po precej jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija."

Na Arsu dodajajo, da bo v sredo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji. V četrtek in petek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo naletaval sneg.

Napoved do 19. decembra

"V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati. Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi spet nekoliko otoplilo," vremensko sliko podajajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v petek v notranjosti Slovenije snežilo, količina padavin pa je še nezanesljiva. V soboto je verjetnost za padavine manjša. O nedelje dalje do srede bo spet najverjetneje suho.

Temperature bodo ob jutrih večinoma pod ničlo, ob popoldnevih pa sprva malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Camilosta
    Camilosta 23:41 10.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top