Slovenija
1125 ogledov

Danes ponekod sončno in toplo, a pozor ...

Zima
Ob jasnem vremenu so ponekod temperature danes zrasle tudi do 13, 14 stoinj Celzija. A pred nami je sprememba vremena, ki prinaša tudi snežinke do 400 metrov nadmorske višine.

Vremenoslovci z Arsa za popoldne napovedujejo na vzhodu precej jasno, drugod pa pretežno oblačno in ponekod megleno vreme. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. 

Jutri bo oblačno, še bo pihal jugozahodnik. Sprva bo deževalo v zahodni ter deloma osrednji in južni Sloveniji, zvečer in v noči na petek pa se bodo padavine okrepile in razširile na vso državo. Lahko bo tudi zagrmelo. Meja sneženja se bo spuščala. 

Tudi hladneje bo; najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 1, drugod od 4 do 10, najvišje dnevne v zatišnih legah severne Slovenije okoli 6, drugod od 8 do 14 stopinj.

Sneg že na 400 metrih 

V petek, napoved nadaljujejo na Arsu, bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja bo med 400 in 600 m nadmorske višine. Zvečer bodo padavine ponehale. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. 

V soboto bo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Napoved od 27. do 1. januarja

V nedeljo bo nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo nastal obsežen in globok ciklon, območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in severozahodnim Balkanom bo oslabelo. V začetku prihodnjega tedna bomo prišli pod njegov vpliv. Nad nami bo pihal močan južni veter, ki bo v sredo slabel. Naši kraji bodo ves čas na meji med hladnejšim zrakom, ki se bo zadrževal zahodneje, in toplim, ki bo nad Balkanom ter vzhodno Evropo, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Napoved sklenejo, da se bo v nedeljo po jasnem dopoldnevu popoldne od zahoda pooblačilo. V ponedeljek in torek bo oblačno vreme s padavinami, ki jih bo največ na območju Julijskih Alp. V nekaterih alpskih dolinah bo snežilo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Proti koncu tedna bodo padavine nekoliko manj verjetne.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Alge na Blejskem jezeru ALGE Gorenjska Blejsko jezero spet cveti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.