Slovenija
10 ogledov

Danes pred sodnika

Belo krajino je sredi lanskega decembra pretresla vest o okrutnem umoru 72-letne Žurnal24 main
Umor. Danes začetek sojenja bratoma Mohar, ki naj bi umorila Franca Kobetiča iz Črnomlja.

Danes dopoldne bodo pred senat novomeškega okrožnega sodišča, ki mu bo predsedoval Boris Kodrič, stopili brata Sergej in Gregor Mohar iz Semiča ter Aleksander Arsenijević iz Ljubljane. Prva dva bosta obtožena kaznivega dejanja umora 72-letnega Franca Kobetiča iz Črnomlja, Ljubljančan pa naj bi jima pri izvršitvi pomagal.

Pretepen do smrti
Kot je pokazala preiskava, naj bi brata Mohar Kobetiča, za katerega je bilo znano, da je bil premožen, 13. decembra zvečer počakala, ko se je vračal domov. Sergej naj bi ga napadel v hiši, na stopnišču, se ga lotil s silovitimi udarci, ga zvezal z lepilnim trakom in ga poskušal prisiliti, da bi mu povedal, kje hrani denar in dragocenosti. Odnesla naj bi nekaj denarja ter verižico in zapestnico, ki ju je imel Kobetič pri sebi, iz garaže pa odpeljala avto mercedes benz C 200. Tega naj bi v Ljubljani poskušal skriti Arsenijević, prav tako Sergejeva oblačila, ki jih je ta nosil v času umora, in druge predmete.

Kobetič je zaradi poškodb umrl. Zvezanega in okrvavljenega ga je naslednje jutro na hodniku našel njegov sosed.

Obsežna preiskava

Ogled kraja zločina je trajal štiri dni, kriminalisti so opravili razgovore s 140 osebami, v iskanje ukradenega mercedesa pa so policisti vključili tudi hrvaške kolege. Avtomobil so zatem našli pokritega s ponjavami na parkirišču v Ljubljani, kmalu pa so prejeli tudi storilce ropa in umora.

Če bo sodišče bratoma Mohar krivdo prisodilo, ju čaka najmanj 15 let zaporne kazni, medtem ko lahko Arsenijevića doleti do pet let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.