Slovenija
35 ogledov

Danes reševali na Ruardiju

Vaja na Ruardi
1/2
Marko Novak
Vaja Letalska nesreča 2013. Gasilci, policija, vojska in zdravstvena služba rešili 20 ponesrečencev in preprečili eksplozijo.
Na vzletišču Ruardi (občina Zagorje ob Savi) je danes potekala regijska vaja "Letalska nesreča 2013" z namenom, da se preveri pripravljenost sil za zaščito, reševanje in pomoč ob nesreči zrakoplova. "Predpostavka vaje je bila, da je zaradi tehničnih težav pri pristajanju med mitingom zrakoplov zapeljal v množico obiskovalcev, zaradi česar je bilo poškodovanih 20 ljudi," je pojasnil Sandi Lepoša, vodja vaje iz Gasilskega zavoda Trbovlje. Iz zrakoplova je po scenariju nesreče iztekalo pogonsko gorivo in druge nevarne snovi, zaradi katerih bi lahko prišlo do eksplozije.
 
V vaji so sodelovale enote nujne medicinske pomoči iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika, gasilci PGD Zagorje - mesto, PGD Loke in Gasilski zavod Trbovlje, policija, štab civilne zaščite za Zasavje, Splošna bolnišnica Trbovlje, 15. helikopterski batalijon Slovenske vojske in Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Trbovlje in Aero klub Zagorje ob Savi.
Komentarjev 1
  • korisnik_11881 08:59 26.maj 2013.

    No ja, avtor slik sem jaz in ne Gasilski Zavod Trbovlje, toliko o avtorstvu.