Slovenija
28 ogledov

Danes se bodo sestali stavkajoči

Tomovi delavci želijo predvsem, da se njihova agonija in negotovost končata. (Fo Žurnal24 main
Tom Mokronog. Ni še znano, ali se je upravi uspelo dogovoriti z bankami ali bo šlo podjetje v stečaj.

Novo mesto. Včeraj bi se morala sestati stavkovni odbor in vodstvo uprave mokronoškega podjetja Tom, a sestanka ni bilo. Kot je povedala Majda Marolt z območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov 
Slovenije, se je predsednik uprave Bruno Gričar še vedno dogovarjal z bankami. Zbor stavkajočih bo zato danes ob 10. uri, ko naj bi bila tudi jasna usoda podjetja. “V torek je bilo na zboru stavkajočih tako ali tako dogovorjeno, da se v sredo in četrtek stavka doma, v petek pa se pride na delo, če bodo izplačila, oziroma se stavka nadaljuje na delovnem mestu,” je pojasnila.

Rešitev vidimo predvsem v tem, da se ta agonija konča, lahko tudi s stečajem. Delavcem naj se uredi njihov status, da si bodo lahko našli službe drugje, ne pa da naj bi tri mesece hodili v službo brez plače, potem pa šli na jamstveni sklad in tako naprej. Tako pač ne gre,” je dodala Maroltova.

Delavci sicer stavkajo s prekinitvami od konca septembra, vzrok pa so neizplačane septembrske plače, del julijske plače in polovica letošnjega regresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.