Slovenija
39 ogledov

Danes snežilo, jutri bo zmrzovalo

Sneženje v Kamniku
1/3
G. P.
To ni bilo nič resnega, o snežnih padavinah, zaradi katerih se je za nekatere prvi april začel z mencanjem oči, pravi vremenoslovec Andrej Velkavrh. Prihodnji teden bo precej bolj v skladu z dolgoletnim povprečjem, tudi dežja bo kar nekaj, ponedeljkovo jutro pa bo precej hladno.

"V Kamniku mede kot za stavo," nam je sporočil bralec. "Snežilo je predvsem na osi med Gorenjsko in Krško kotlino, kjer so bile padavine najbolj intenzivne," pojasnjuje vremenoslovec Andrej Velkavrh iz Agencije RS za okolje. A sneg bo po njegovem kmalu le še spomin.

Dopoldan bodo padavine povsod ponehale, deloma se bo zjasnilo, temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem pa do 17 stopinj Celzija, kar pa je dokaj velik padec v primerjavi s preteklimi dni, a kot pravi Velkavrh, končno v povprečju za ta letni čas. Vremenoslovec posebej opozarja na ponedeljkovo jutro, ko bodo temperature pod lediščem, pojavljala se bo slana, ki bi jo lahko zagodla sadjarjem.

Jutri bo precej jasno, nato pa se bo od zahoda postopno pooblačilo,  torek bo deževalo predvsem na zahodu in v osrednjem delu države, v sredo pa kaže na padavine po vsej Sloveniji, napoveduje Velkavrh. Povprečne temperature čez dan bodo okoli 15 stopinj.

Tudi v naslednjih dnevih bo še kar nekaj padavin. Rastje bo sicer zalilo, a ne dosti več kot to, pravi vremenoslovec. Da bi si opomogla tudi podtalnica, pa bi moralo obilno deževati več dni, pa še potem bi moralo preteči več mesecev.

Burja pometa po Primorskem

Na Primorskem piha močna burja. Tako je na hitri cesti Razdrto - Ajdovščina in na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina prepovedan promet za vse počitniške prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike (II. stopnja). Sunki burje so okoli 8.30 dosegali tudi do 130 km/h.

Veter povzroča težave tudi Luki Koper, saj so morali omejiti pretovarjanje ladij.

Imate fotografije zanimivega aprilskega vremena? Pošljite nam jih prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 2
  • ebunny 11:48 01.april 2012.

    Je to prvoaprilska šala? :P pri nas na štajerskem koncu je poletje :)http://adf.ly/6ugVY

  • nostradamus 08:41 01.april 2012.

    bucke precej prozorne za 1 april