Slovenija
34 ogledov

Danes znano: propad ali nov partner?

V Viator & Vektorju pa ob vsem dogajanju pravijo, da ima TVM zagotovljena naroči Žurnal24 main
Danes naj bi bilo znano več o usodi delavcev TVM. Odgovore na vprašanja naj bi prejeli po pošti.

Sestanek delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) z vodstvom podjetja Viator & Vektor prejšnji teden ni obrodilo sadov. Predsednik upravnega odbora skupine Zdenko Pavček je povedal, da bodo izidi pogovorov s potencialnima strateškima partnerjema in rešitev znani do sobote, delavci pa naj bi obvestila prejeli danes v pisni obliki.

Kot nam je povedal Branko Medik, sekretar Sindikata kovinske in elektro industrije za Štajersko, odgovora do 13. ure še niso prejeli. Klicali so v Viator & Vektor, a ostali brez pojasnil. Enako se je zgodilo tudi nam, saj smo neuspešno skušali dobiti predstavnike za stike z javnostjo.

Dopoldne bodo na sestanku poslancu Matevžu Frangežu predstavili svoj pogled na dogajanje in možnosti, ki bi jih imeli v primeru zagotovitve denarja, v tem času pa naj bi tudi že izvedeli, kakšne sadove je obrodil sobotni sestanek.

Dolgujejo jim plače, regres ...
Podjetje delavcem dolguje preostanek novembrske plače, preostanek regresa za letni dopust za lansko leto 2010, zahtevajo izplačilo jubilejnih nagrad, šolnin ter odpravnin že odpuščenim delavcem in bodočim upokojencem. 92 delavcev je prejšnji teden pred sedežem družbe Viator & Vektor pripravilo protest, na katerem so vodstvu sporočili svoje stavkovne zahteve.

Obljube niso držali
Uprava TVM je sicer delavcem ob začetku stavke obljubila, da bodo preostanek novembrske plače in regresa za letni dopust dobili do 11. januarja, a se to še vedno ni zgodilo. Pavček je že prejšnji teden opozoril, naj denarja niti ne pričakujejo, saj da denarja preprosto ni. Poleg tega je v medijih poudarjal, da slabša možnost kot likvidacija za podjetje ne bo prišla v poštev.

Kot je znano, so iz Viator & Vektorja sporočili, da bo o usodi TVM odločal nadzorni svet podjetja in da družbi ne morejo več zagotavljati sredstev za proizvodnjo. Strateškega partnerja naj bi iskali že dve leti, a očitno pravega zanimanja za nakup TVM ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.