Slovenija
6 ogledov

Darilo za pivovarje?

boÅ¡ko Å¡rot žurnal Žurnal24 main
Ministrstvo za finance naj bi razmišljalo o izvzetju piva iz napovedanega dviga trošarin na alkohol in naročilo študijo o trošarinski obravnavi piva.

Pivo utegne biti izvzeto iz napovedanega dviga trošarin na alkohol, pišejo današnje Finance, ki se sklicujejo na vire z ministrstva za finance, ki ga vodi France Križanič, kjer naj bi po pisanju časnika v kratkem naročili študijo o trošarinski obravnavi piva. Študijo naj bi naročili predvsem na željo pivovarjev, ki tožijo, da bodo pivci piva po dvigu trošarin prešli na vino, ki se ga obravnava kot hrana in zato dvigu trošarin ni podvrženo. Uradno na ministrstvu za finance priprave na študijo o trošarinski obravnavi piva niso potrdili.

Vlada je pretekli teden napovedala, da se bodo s 1. marcem trošarine na alkohol zvišale za 31,1 odstotka. Poleg trošarin na alkohol namerava sicer vlada zvišati tudi trošarine na tobak, glede katerih pogajanja in izračuni še potekajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.