Slovenija
14 ogledov

Dars bo razveselil voznike

Predor je bil v letu in pol zaprt že šestkrat. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Dars se drži obljube: dela v predoru Šentvid potekajo tekoče, predor pa naj bi odprli do 22. decembra.

9. decembra je Dars znova zaprl predor Šentvid, poleg njega pa tudi celotni petkilometrski odsek Šentvid–Koseze. Ob tem so dejali, da naj bi dela končali 22. decembra – obljubljali so celo morebitno predčasno zaključitev del.

Kot kaže, se na Darsu te obljube držijo: "Dela so v glavnem končana. Jutri je še tehnični pregled, po tem pa se bo morebitne pomanjkljivosti odstranilo v dnevu ali dveh. Nato moramo počakati še na neka dovoljenja, ki nam jih da ministrstvo za promet, in zadeva bo zaključena," pravi Branka Videtič iz službe za komuniciranje.

Danes še meritve in preizkušanje sistema
V teh dneh so sicer vključevali navezavo sistemov električne in strojne opreme v glavni ter novozgrajenih priključnih predorskih ceveh. Šentviški predor je bilo treba zapreti, ker so morali izklopiti vse sisteme. Danes opravljajo še meritve in preizkušajo NTS-sistem.

V času del preusmerjen promet
V obdobju zapore predora Šentvid in odseka avtoceste med severnim portalom predora do vključno razcepa Koseze promet iz smeri Gorenjske ter iz smeri razcepa Kozarje poteka prek Celovške ceste. Promet iz smeri Gorenjske je preusmerjen na obvoznico prek Celovške ceste, promet v smeri Gorenjske na razcepu Koseze pa je voden na severno ljubljansko obvoznico in Celovško cesto.

Problematična zemljišča
V predoru in njegovi okolici bodo znova dela že leta 2011. Za zdaj namreč ne bo možno zavijanje iz predora v smeri proti centru Ljubljane ter obratno, kar nameravajo spremeniti že zelo kmalu. Trenutno imajo na Darsu še nekaj težav, saj niso pridobili vseh potrebnih zemljišč. Postopki v zvezi s tem še tečejo in na Darsu načrtujejo, da bodo kmalu lahko nadaljevali zastavljeno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.