Slovenija
16 ogledov

Dars o kandidaturah za predsednika uprave

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v RS bo pregledal prispele prijave na razpis za predsednika in člana uprave družbe, ki se je iztekel v soboto. Pripravili bodo ožji izbor kandidatov, ki jih bodo povabili na pogovore.

Na razpis za predsednika uprave Darsa je prispelo 12 prijav, za člana uprave pa kar 33, medtem ko z dveh poslanih ovojnic ni bilo razvidno, za katero mesto prijavitelja kandidirata.

Po pisanju nekaterih medijev naj bi prijavo za predsednika uprave Darsa potrdila predsednik začasne uprave Matjaž Knez in na Darsu zaposleni Tomaž Vidic, pa tudi Boris Zupančič, nekdanji predsednik nadzornega sveta Dela v času prve Janševe vlade, ki je pozneje na položaju prvega nadzornika Kada zamenjal Andrijano Starino Kosem.

Novi predsednik bo zamenjal Duhovnikovo

Razpis za upravo Darsa je bil objavljen po razrešitvi Mateje Duhovnik in Gordane Bošković s čela družbe. Dars od konca junija, ko so nadzorniki razrešili dotedanjo predsednico uprave Duhovnikovo in članico uprave Boškovićevo, začasno vodi Knez, član uprave pa je Tine Svoljšak.

Medtem ko je bila uprava Darsa pod vodstvom Duhovnikove tričlanska – v upravi namreč sedi tudi delavski direktor –, bo nova uprava štiričlanska, torej poleg treh na razpisu izbranih članov še delavski direktor. Delavce v upravi zastopa Alojz Ratajc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.