Slovenija
291 ogledov

Davorin Sadar storil samomor

Davorin Sadar Žurnal24 main
Nekdanji direktor poslovnega sistema Dadas, ki je 3.500 vlagateljev oškodoval za okoli 23,8 milijona evrov, si je vzel življenje.

Davorin Sadar si je v garaži svoje hiše na naslovu Turje 55 nad Hrastnikom vzel življenje, poročajo današnje Slovenske novice. Vest so po pisanju časnika potrdili njegovi sosedje.

Nekdanji direktor poslovnega sistema Dadas se je zaradi poslov njegovega podjetja v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja znašel na zatožni klopi. Leta 2000 so za njim razpisali mednarodno tiralico, leta 2004 pa so ga prijeli v ZDA.

V zaporih je preživel tri leta, opeharjeni vlagatelji pa so ostali praznih rok. V zadnjih letih naj bi se ukvarjal s prodajo sončnih kolektorjev.

Sadarja so po poročanju časnika našli mrtvega v avtomobilu v domači garaži.

Komentarjev 7
  • macko 14:37 08.april 2013.

    žal mi je zanj.ni ga zajebala država, ampak so ga zlorabljali naduti slov. borzni posredniki.dokler so ga potrebovali za kovanje lastnih zaslužkov, je bil dober, potem so si pa oprali roke. vsi so še danes za njega borzni " plebejci" !

  • kapibara 13:57 08.april 2013.

    Vprašaj 3500 vlagateljev,ki bodo zadevo pokomentirali : PREPOZNO, pred nategovanjem drugih, bi to moral storit, s svojim samo_spoštovanjem..kaj vse je počel, da mu nebi sodili: okrivil drugega(državo)+pobeg v tujino+zagonu tuj denar za zaslužek drugih+osebno je imel svoj k_u_r-a-c v ...prikaži večv tujih rokah+napol gol na sodišče.. to ti je ka_o samo spoštovanje..e kakega ima 3500 okradenih..

  • Roman 13:39 08.april 2013.

    Ta revež je imel vsaj nekaj sapospoštovanja in mu je bilo hudo za tisto, kar je naredil!Hilda pa bo odsedela ( če sploh bo) par let, nato pa se bo preselila na Havaje in uživala življenje z nakradenimi milijoni. ...prikaži več. Ta pa je pokvarjena v dno duše.Njej bi morali pa drugi pomagat, da "naredi" samomor, potem bi bilo vsaj malo pravici zadolščeno!