Slovenija
59 ogledov

Debeli rtič: "Zasledovali so me dva dni"

Vzgojitelja je del nezadovoljnega kolektiva lažno obtožil pedofilije. (Foto: Rde Žurnal24 main
Nekateri zaposleni v letovišču na Debelem rtiču so vzgojitelja obtožili pedofilije, policija pa je obtožbe na koncu ovrgla. Vzgojitelj je spregovoril za zurnal24.si in nam povedal svojo plat zgodbe.

Nam lahko opišete, kaj se je zgodilo na Debelem rtiču?
V letovišču na Debelem rtiču sem bil tokrat četrtič. Ko sem dobil svojo skupino, je vse potekalo normalno. Težave so povzročali štirje fantje, sicer zaposleni kot vzgojitelji, saj so vsak večer pili alkohol. Večer pred dogodkom so pod vplivom alkohola prišli v mojo sobo, v kateri je bilo še enajst otrok, in me zbudili. Usodnega večera sem otrokom bral pravljico, nek fantek pa je ležal v moji postelji in tam tudi zaspal. Po prebrani pravljici sem odšel iz sobe in gledal nogometno tekmo. Napako sem naredil, ko sem se ulegel v posteljo poleg tega dečka. Ob dveh zjutraj so v sobo vstopili prej omenjeni fantje in zagnali paniko.

Kaj se je zgodilo potem?

Po dogodku so me premestili v hotel. Ob osmih zjutraj je prišla policija, razgovor z njimi pa je trajal do tretje ure popoldne. Zaslišali so tudi otroka, ki je o meni povedal samo pozitivne stvari. Policija je ugotovila, da ni bilo nobenega suma kaznivega dejanja, zato sem se vrnil nazaj k svoji skupini. V njihovi sobi nisem več spal, imel pa sem tudi spremstvo, kar je bilo povsem nepotrebno, saj smo bili vedno vsi skupaj. Seveda se prej omenjeni fantje s tem, da sem ostal, niso strinjali, zato so mi ponudili delo v pedagoški pisarni. Tega nisem mogel sprejeti, zato sem iz letovišča odšel. Vztrajal sem samo zaradi tega, ker vem, da nisem storil nič napačnega.

Študiram socialno pedagogiko, z otroki pa delam od svojega sedemnajstega leta. Izkušnje sem dobil tako v vrtcu kot z delom z otroki iz socialno ogroženih družin. Tudi sam sem imel težko otroštvo
Vzgojitelj
Ste po dogodku stopili v stik z dečkovimi starši?
Osebno se nisem pogovarjal s starši tega dečka, toda poklicala jih je pedagoška delavka in jim razložila, kaj se je zgodilo. Povedali so mi, da je bila dečkova mati zelo razumevajoča in da je rekla, da najboljši vedno nastradajo. Z dečkom sva si izmenjala telefonski številki in naslova, kamor mu bom tudi poslal fotografije, ki sem jih posnel.

Kako se trenutno počutite?

Najbolj me skrbi to, da bodo zaposleni v letovišču verjeli zgodbam omenjenih fantov. Tam je bila tudi moja sošolka s fakultete, pozneje pa sem na Facebooku zasledil razne komentarje v zvezi z dogodkom. Tudi če policija trdi, da sem nedolžen, pa to nekaterim ne pomeni nič. Kljub temu pa mi ob strani stojijo določeni ljudje iz letovišča, ki so meni v prid pričali tudi na policiji.

Kako ste se razumeli z otroki?
Mogoče sem otroke preveč razvajal, toda z menoj so bili res zadovoljni. Kamorkoli smo šli, so se med seboj prepirali, kdo me bo držal za roko. Tam sem bil samo zaradi otrok, saj ti otroci prihajajo iz družin, kjer jim manjka čustvene povezanosti ali materialnih dobrin. Menim, da mi je uspelo kljub temu, da zadnja dva dneva nikoli v življenju ne bom pozabil.

Ste imeli kdaj težave s sodelavci?
Fante, ki sem jih prej omenil, sem že poznal. Nikoli si nismo bili blizu, saj so oni vsak večer pili alkohol, ki pa ga jaz ne pijem. Bolj mi je ustrezala družba sodelavcev, s katerimi smo se po tem, ko so otroci zaspali, pogovarjali. Zadnja dva dneva so me zasledovali, za kar niso imeli nikakršnega razloga.

Ali boste v zvezi z zadevo ukrepali?

Predlagali so mi, naj ukrepam. Mislim, da tega ne bom storil, saj se bojim, da bi zasliševali otroke in jih s tem samo mučili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.