Slovenija
31 ogledov

Deček iz Sevnice na oddelku

Žurnal24 main
Šestletni Kristijan, deček, ki se je v sevniškem bazenu te dni skoraj utopil, je po opravljenih preiskavah na pediatriji od sinoči že na odprtem oddelku. Mama: nihče od policije me ni vprašal nič.

"Kristijan mi je prišel povedat, da gre na stranišče, da bi dal rokavčke dol. Spremljala sem ga s pogledom in ga videla tudi, ko je že prišel s stranišča. V nekem trenutku sem ga izgubila z vida, zakaj, se ne spomnim, ne drži pa, da sem se z nekom pogovarjala,“ pripoveduje 35-letna mama Marina Zupančič, ki dodaja, da so se kmalu zatem ljudje začeli zbirati na nekem mestu in da je takoj pomislila na svojega otroka. "Vsaka mama bi,“ pripoveduje še vedno šokirana.

Ko je prihitela do njega, je bil še v nezavesti. "Kako minuto zatem je začel bruhati, jokati, kmalu je prišel rešilec. Z njim sem bila ves čas, vendar v res hudem šoku in strahu. Tako hitro se je odvijalo, da nisem niti dojemala, kaj se dogaja,“ pravi.

Z rešilcem so fantka skupaj z mamo odpeljali v Celje na opazovanje. Ker so se celjski zdravniki želeli prepričati, da šestletnik ne bo imel nobenih posledic, so ga prepeljali v Ljubljano, kjer naj bi preverili, če prihaja do otekanja možganov. "V Ljubljani so ga nato spravili pod umetno komo in podrobno pregledali delovanje možganov. Sinoči je že prišel na odprt oddelek, živahen, kot je vedno bil,“ zaključi mama, ki ima poleg Kristijana še devetletnega sina Gašperja.

Preiskava zaradi zanemarjanja
Zgodba bi lahko dobila povsem drugačen konec, saj je šlo najbrž res za igro sekund. K sreči pa tokrat govorimo o srečnem razpletu; kljub temu mamo preiskujejo zaradi "suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja", kot se imenuje člen v kazenskem zakoniku.

Da bi mamo že ovadili, kot so nekateri poročali, Marjan Hartl s krške policijske uprave zanika. "Kriminalisti so na terenu in v sodelovanju s krškim tožilstvom opravljajo preiskovalna dejanja. Z mamo res še niso opravili razgovora, to naj bi storili tekom prihodnjega tedna, saj imajo s strani tožilstva še nekaj dodatnih preiskovalnih nalog, ki naj bi jih opravili pred razgovorom z mamo,“ je za Žurnal24 povedal Hartl.

Če bodo zoper 35-letno mamo res podali ovadbo zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, bodo policisti presodili po končani preiskavi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.