Slovenija
15397 ogledov

Deklico s posebnimi potrebami pozabili v avtobusu, tam ostala več ur

Scania avtobus Scania
V šolskem avtobusu je ostala zaprta deklica s posebnimi potrebami, sicer učenka strunjanskega Centra za usposabljanje.

TV Slovenija je danes poročala o grozljivem dogodku iz Primorske. V šolskem avtobusu je ostala zaprta deklica, sicer učenka strunjanskega Centra za usposabljanje. Po šestih urah jo je prestrašeno našel voznik avtobusa. Odgovornost za dogodek sta prevzela šola in avtobusno podjetje, dodaja MMC.

Kot je še poročala TV Slovenija, je 12-letna deklica s posebnimi potrebami v avtobusu lokalnega avtobusnega prevoznika bila zaprta od osmih zjutraj do dveh popoldne. Zgodilo se je na drugi šolski dan, v ponedeljek, 4. septembra, ko je zunaj bilo precej vroče. "K sreči so bila vrata odprta, da je imela zrak," je za omenjeni medij dejala Cita Oset, direktorica podjetja Street tour Portorož. 

Deklica, ki je sicer manjše rasti, je med vožnjo zaspala, spečo pa jo je v Lucijo na parkirišče odpeljal šofer. Do neljubega dogodka naj bi prišlo zaradi spleta različnih okoliščin – šofer naj bi pred odhodom otrok z avtobusa odprl tudi zadnja vrata, kar ni običajna praksa, zato spremljevalka ni opazila, da eden od otrok manjka –, družina deklice pa prijave ne bo podala, s strani šole in prevoznika so že dobili opravičilo. Ko se je deklica zbudila, naj bi začela jokati in klicati mamo. Prestrašeno deklico je voznik, ki je pri podjetju že 30 let in že leta prevaža otroke s posebnimi potrebami, odpeljal v šolo, kjer so poskrbeli zanjo, so še zapisali na spletni strani MMC.

Obenem na omenjeni šoli poudarjajo, da že dve leti prosijo koprsko občino, da bi jim zagotovila še dodatno spremljevalko na avtobusu. Trenutno namreč za 45 učencev na avtobusu skrbi le ena spremljevalka.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Janezic 18:15 20.september 2023.

    Kreten! Nimaš pojma kako se obnašajo otroci s posebnimi potrebami...nimaš pojma! In tu se ne gre za 10 otrok, ki vsak bezlja po svoje, ampak za 45 otrok, ki jih je NEMOGOČE postavit v vrsto po dva in dva, ker ...prikaži večr jih polovica niti ne razume kaj to pomeni. Verjetno imaš 5 let...pa tega ne štekaš.

  • Kmodri 12:08 17.september 2023.

    Spremljevalka je oseba s posebnimi potrebami. Zato naj priskrbijo varstvo še za njo!!

  • Pierre 11:40 16.september 2023.

    Ko sem delal kot turistični vodič sem nenehno prešteval potnike v avtobusu, če me ni bilo pa je to delal šofer!!!!!!!!!!!!!!!