Slovenija
16 ogledov

Dela kmalu naprej, kaj pa odgovornost?

Dela v piranskem mandraču so potekala v skladu z gradbenim dovoljenjem, a v nasp Žurnal24 main
Piranski mandrač. Papirji se urejajo, občina dobila spremenjene kulturnovarstvene pogoje za obnovo.

“V postopku gradbene inšpekcije je bilo ugotovljeno, da izvedena dela ne odstopajo od določb gradbenega dovoljenja, ki dovoljuje rekonstrukcijo obale ob pristanišču Piran. Gradbeni inšpektor pa nima pooblastil, da bi presojal skladnost izvajanja del s kulturnovarstvenimi pogoji,” so nam povedali na gradbenem inšpektoratu.

Ustavitev del na piranskem mandraču je zato, kot je znano, izrekel inšpektor za varstvo kulturne dediščine. Marca je namreč ugotovil, da se dela izvajajo v nasprotju s kulturnovarstvenim soglasjem zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Ta je, kot smo izvedeli, prejšnji teden piranski občini posredoval spremenjene kulturnovarstvene pogoje, na podlagi katerih lahko pridobi izvajalce arheoloških raziskav ter kulturnovarstveno soglasje ministrstva za kulturo za raziskavo in odstranitev dediščine.

Na občini napovedujejo, da bodo storili vse, da bodo dela v piranskem mandraču kmalu spet stekla, glede morebitnih sankcij zoper odgovorne za nepravilnosti, ki so se pojavile, pa še ni odločitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.