Slovenija
24 ogledov

“Dela se po domače”

Svetnika županu očitata nezakonitost pri vodenju projektov.

Žužemberški občinski svetniki so sprejeli drugi rebalans letošnjega proračuna, pri tem pa ni šlo brez vroče krvi. Svetnika Jože Zupančič in Jože Jenkole sta namreč menila, da veliko projektov v občini poteka nepregledno in nezakonito ter da se dela mimo javnih razpisov.

Brez razpisa?
Zupančič je med drugim izpostavil dela na cesti od Sel pri Hinjah prek Visejca do meje z ivanško občino. Projekta ni bilo v letošnjem proračunu, prav tako ga vanj niso vključili s prvim rebalansom, v drugem rebalansu pa je zanj zagotovljenih 40 tisoč evrov. Zupančiča je zanimalo, kako lahko dela na terenu potekajo še pred sprejetjem rebalansa. “Bilo ni nobenega razpisa, vse se dela po domače,” je izpostavil.

Kot je pojasnil župan Franc Škufca, so se dela na cesti začela zaradi denarja, ki ga je občina zadržala od vračanja vlaganj v javno telefonijo, nekaj pa so ga zbrali krajani. “Za ta denar je razpis tudi bil,” je zagotovil župan in dodal, da naj bi s 40 tisočaki občinskega denarja cesto do konca uredili.

Krčenje proračuna
Rebalans je bil po Škufčevih navedbah potreben zaradi dodatnih tako občinskih kot državnih projektov. Z njegovim sprejetjem so se prihodki zmanjšali s prvotnega 7,5 na 6,2 milijona evrov, odhodki pa s prvotnega 8,8 na 7,1 milijona evrov.

Proračun je manjši predvsem zaradi širokopasovnega omrežja, za katerega bodo letos porabili manj denarja, kot so pričakovali, in zaradi suhokranjskega vodovoda, na katerem je bilo letos narejenega manj, kot so načrtovali, je pristavil župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.