Slovenija
19 ogledov

Dela z zmanjšano močjo

Zaradi obilnih padavin je čistilno napravo Trebnje zalilo 80 centimetrov vode. ( Žurnal24 main
Čistilna naprava. Pod vodo je bila 38 ur. Škode za nekaj deset tisoč evrov.

Zaradi obilnega deževja je voda zalila tudi trebanjsko čistilno napravo, ki v tem času ni mogla normalno delovati. Osemdeset centimetrov visoka voda je najbolj poškodovala električne naprave. Na Komunali Trebnje ocenjujejo, da je škode za nekaj deset tisoč evrov. Delno naj bi jo krila zavarovalnica, preostalo pa Občina Trebnje kot lastnica.

Prekuhavanje vode
Komunale. Obveščajo, da je treba pred uporabo pitno vodo še vedno prekuhavati v občinah Metlika, Semič, Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža, Mirna Peč, Dolenjske Toplice in Žužemberk. Vodo morajo prekuhavati tudi uporabniki vodovoda Vinica.

Slabši učinek
Čistilna naprava bo delala z zmanjšano funkcijo, dokler ne bodo zamenjali motorja v aerobnem bazenu, kar naj bi se predvidoma zgodilo danes. “Čistilna naprava zdaj nima takšnega učinka, kot bi ga morala imeti, a posledic ne pričakujemo, saj je nivo Temenice še vedno visok, dotok zalednih meteornih voda pa velik, zato je voda razredčena,” pove direktor Štefan Velečič.

Fiksni elementi

Nastale škode po Velečičevih navedbah niso mogli preprečiti. “Vsi elementi so fiksni. Ne moremo jih kar dvigniti in odnesti,” pojasnjuje in dodaja, da je tako visok nivo vode čistilno napravo zalil prvič. Pred tem je voda najvišje segla pred dobrimi petimi leti, a se je takrat dvignila le 20 centimetrov visoko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.