Slovenija
28 ogledov

"Delavcem ne nudite alkoholnih pijač"

Obvestilo JPK Šalovci Žurnal24 main
Zaradi težav v preteklosti javno komunalno podjetje občane prosi, naj delavcem ne dajejo alkoholnih pijač.

"Zaradi nemotenega poteka del in same varnosti na gradbišču prosimo vse občane, da delavcem na gradbišču ne nudite alkoholnih pijač," je zapis, ki na obvestilu o gradbenih delih na kanalizaciji pritegne pozornost.

Javno komunalno podjetju (JKP) Šalovci je namreč avgusta izdalo obvestilo o začetku gradbenih del na kanalizaciji, zraven pa pripisalo zgornje obvestilo.

Težave v preteklosti

"V preteklosti se je že zgodilo, da smo imeli na terenu težave z alkoholom. Ljudje radi delavcem, ko se dela, kaj dajo," pojasnjuje direktor JKP Šalovci Darijo Ilič. Kot pravi, težav niso imeli s temi delavci, a so raje vseeno previdni.

"Alkohola na gradbišču pač ne sme biti. Če želijo občani že kaj dati, naj ponudijo brezalkoholne pijače," dodaja Ilič. Res je, da se večina delavcev zaveda, da je alkohol prepovedan, saj s tem ogrožajo sebe in druge, je pa tudi kakšen, ki podleže skušnjavi, odgovarja na vprašanje, ali ni to skrb in odgovornost delavcev.

Redna praksa

Priznava, da je to pri njih postala redna praksa, saj od takrat, ko so imeli težave, dopisu vedno dodajo zgornje besedilo. "Težave smo imeli le enkrat, od takrat pa smo na to še bolj pozorni," pojasnjuje Ilič, ki pravi, da dopis ni namenjen samo tej prošnji, temveč predvsem obveščanju ljudi, kdaj se bodo začela dela.

Komentarjev 1
  • zic 09:56 26.september 2013.

    neumna praksa slovencev, da se alkohol ponuja za vsaka pasja jajca.....včasih bi morali tudi kakšnim novinarjem prepovedat uživanje alkohola, ker vsakodnevno pišete bedarije!!!