Slovenija
16 ogledov

Delavci po prehrambni paket

CPM je v stečaju od 23. februarja. Nekdanji zaposleni upajo, da bodo čim prej do Žurnal24 main
CPM. Občina lahko pomaga le v humanitarni akciji.

Rdeči križ in Karitas bosta danes več kot 700 nekdanjim delavcem Cestnega podjetja Maribor (CPM) na sedežu podjetja pomagala s prehrambnimi paketi.

"Vsake pomoči smo veseli. Upamo tudi na pomoč občine; da bi bili morda oproščeni plačila kakšnega prispevka. Posebno hudo je za zaposlene v hčerinskih podjetjih, ki še ne gredo v stečaj. Ti delajo, a ne dobijo plačila," pravi sindikalistka Barbara Matul.

Občina ne more pomagati
Na Mestni občini Maribor (MOM) pojasnjujejo, da lahko delavcem pomagajo le v humanitarni akciji Darujmo s srcem, a spomnimo naj, da sta denimo občini Murska Sobota in Gornja Radgona ob Murinem stečaju pred enim letom svojim občanom brez pomisleka namenili denar iz občinskih proračunov.

"Niso krivi sami"
"Naredili bomo vse, kar lahko. Za svoj položaj niso krivi sami," pa poudarja Jožef Tivadar, direktor Centra za socialno delo Maribor. Koliko delavcem bo izredna denarna pomoč odobrena, naj bi bilo znano te dni. Če bi se uresničile govorice, da naj bi šla v ponedeljek v stečaj tudi hčerinska družba CPM Investicije, pa bi številka še narasla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.