Slovenija
22 ogledov

Delavci TVM na protest v prestolnico

Delavci Mariborskega TVM za sredo napovedujejo protest pred podjetjem Viator & V Žurnal24 main
Delavci Tovarne vozil Maribor (TVM), ki že en teden stavkajo, še vedno niso dobili manjkajočih izplačil. V sredo napovedujejo protest pred sedežem družbe Viator & Vektor, lastnice TVM.

S protestnim shodom pred sedežem družbe Viator & Vektor želijo delavci dodatno pritisniti na lastnika njihovega podjetja. Pri Viator & Vektorju zadeve za zdaj ne komentirajo.

Uprava podjetja TVM, ki je v večinski lasti Viator & Vektorja, je delavcem ob začetku stavke prejšnji ponedeljek obljubila, da bo preostanek novembrske plače – konec prejšnjega meseca so delavci prejeli le akontacijo te plače – in preostanek regresa za letni dopust za leto 2010 izplačala do 11. januarja.

Ta agonija se mora končati.
Branko Medik, sekretar štajerskega sindikata SKEI

Kot je danes povedal sekretar štajerskega sindikata SKEI Branko Medik, ta obljuba še ni bila izpolnjena in tudi nimajo upanja, da bo izpolnjena v skladu z dogovorom.

Po njegovih besedah se je v petek na sedežu TVM v Mariboru mudil predsednik upravnega odbora Skupine Viator & Vektor Zdenko Pavček, ki je že vnaprej povedal, naj ne pričakujejo izplačil, saj ni denarja.

Radi bi bili seznajeni z usodo podjetja
Shoda naj bi se udeležilo okoli sto ljudi, ki se bodo iz Maribora pripeljali v dveh avtobusih. Med stavkovnimi zahtevami so poleg novembrske plače in dela regresa, ki znaša okoli 300 evrov, še izplačilo jubilejnih nagrad, šolnin, odpravnin že odpuščenim delavcem in odpravnin bodočim upokojencem, ki bi morale biti izplačane do konca prejšnjega leta.

Delavci obenem želijo, da se razjasni nadaljnja usoda podjetja, kjer proizvodnja zadnje leto bolj ali manj stoji. TVM, ki se ukvarja s proizvodnjo avtobusov in zaposluje okoli 140 ljudi, je v krizi že dobro leto in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.