Slovenija
47 ogledov

Delavci upajo na avstrijskega partnerja

Almont Nino Verdnik
Delavci podjetja Almont iz Slovenske Bistrice danes od 6. ure stavkajo. V četrtek naj bi jim stečajna upraviteljica razdelila pogodbe o odpovedi delovnega razmerja, še danes pa računajo na sestanek z avstrijskim partnerjem Alumero.

Slednji se namreč zanima za prevzem podjetja, je povedal tamkajšnji sindikalni predstavnik Matjaž Drozg.

Okoli sto delavcev Almonta stavka na sedežu podjetja v Slovenski Bistrici. Stavko naj bi zaključili v četrtek okoli 10. ure, ko jim bo stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc po besedah Drozga razdelila odpovedi.

Stečajni postopek zoper Almont, ki je od junija lani pod prisilno upravo, je okrožno sodišče v Mariboru začelo v petek na predlog vodstva podjetja. Upnikom je prisilna upraviteljica priznala za skoraj 19 milijonov evrov terjatev.

Čakajo na polovico aprilske in majsko plačo

Delavci so stavko napovedali še pred uvedbo stečaja, saj jim podjetje dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo ter regres za letni dopust. "Poleg tega je v podjetju še ogromno dela in nismo želeli delati zastonj," je razlog za stavko pojasnil Drozg.

Prav tako so pričakovali sestanek s predstavniki avstrijskega partnerja Alumero, ki se zanimajo za Almont in se danes mudijo v Slovenski Bistrici.

A stečajna upraviteljica jim je po besedah Drozga srečanje prepovedala, saj naj bi se želela z avstrijskimi partnerji najprej pogovoriti sama. Tako Drozg še danes pričakuje sestanek tako s predstavniki Alumera kot stečajno upraviteljico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.