Slovenija
18 ogledov

Delavci v cevi tudi ponoči

Promet v smeri Ljubljane naj bi normalno stekel najpozneje do jutri zvečer. Štev Žurnal24 main
V predoru Trojane naj bi že jutri popoldne, najpozneje zvečer, odprli poškodovano cev v smeri Ljubljane. Delali tudi ponoči, jutri na ogled posebna komisija.

Dela potekajo v skladu z načrti,“ je za Žurnal24 povedal Marjan Koler z Darsa. „Trenutno delavci delajo na sanaciji površinskih poškodb betona na vozišču, opravljajo pa tudi meritve.

Po oceni policije je nastalo za več 100.000 evrov materialne škode na vozilih in na objektu, Dars pa bo končno ceno sanacije predora lahko podal po izdelavi projektne dokumentacije. Predor bodo dokončno sanirali, ko bodo to dopuščale vremenske razmere.

Vzdrževalci Darsa poleg tega že čistijo in popravljajo celotno traso med Vranskim in Blagovico. Ponoči sledi še generalno čiščenje, jutri dopoldne pa sestanek posebne komisije Darsa, ki bo še enkrat preverila opravljena dela in opravila preizkus sistemov.

Po sestanku komisije bo najpozneje ob 12. uri znano, ali bodo cev predora za promet lahko odprli že jutri popoldne oziroma po načrtih najpozneje zvečer.

Spomnimo...
Do nesreče - v kateri je bilo udeleženih šest vozil, dve osebi sta se lažje poškodovali, pet oseb pa so zaradi zastrupitve z dimom prepeljali v bolnišnico - je prišlo v sredo popoldne.

Madžarski voznik je s tovornim vozilom zaradi okvare obstal na vozišču desnega pasu v predoru Trojane v smeri proti Ljubljani. Vanj je s tovornim vozilom najprej trčil voznik s Slovaške, ki je svoje vozilo nato ustavil za predorom, potem pa še državljan Bosne in Hercegovine, katerega vozilo je ob tem zagorelo.

Bolgarskemu vozniku, ki je naslednji pripeljal v trojanski predor, je tovorno vozilo uspelo ustaviti, a je za njim prehitro pripeljal voznik tovornega vozila iz Slovenije in trčil v tovornjak pred seboj. Podobno se je kasneje zgodilo z vozili poljskega in slovenskega voznika - prvi se je zaustavil že pred poškodovanimi vozili, a je nato drugi trčil vanj, oba pa sta se v nesreči laže poškodovala.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.