Slovenija
12 ogledov

Delavci v skupinah po knjižice

Žurnal24 Žurnal24 main
588 delavk in delavcev Mure – ženska oblačila, je dobilo odpovedi. Njihova naslednja postaja je zavod za zaposlovanje.

Stečajni upravitelj Borut Soklič je zaposlenim v družbi Ženska oblačila, predal odpovedi delovnega razmerja. Medtem se je v tako imenovano novo Muro oziroma družbo Mura in partnerji na delo vrnilo okoli 800 delavcev.

 

Nekateri odpuščeni po pošti

Delavci Mure – moška oblačila, teh je 522, bodo odpovedi dobili po pošti.

Soklič odpuščenim delavcem, ki so bili v podjetje vabljeni tekom dneva v večih skupinah - za vsako si je vzel dve uri časa -, ni mogel obljubiti, ali bodo sploh kaj dobili iz stečajne mase. Prav tako ni želel ugibati, ali bo postopek stečaja zaradi organizacije dela in povezanih Murinih družb bolj zapleten. Več naj bi bilo znanega okrog 20. oktobra.

Soklič je sicer odpuščenim delavcem razložil okoliščine in posledice stečaja in jih poučil o pravicah, ki jim pripadajo po prenehanju delovnega razmerja.

Z odločbami o prenehanju dela se bodo lahko delavci končno prijavili na zavodu za zaposlovanje, kjer bodo upravičeni do nadomestila.

Na novih temeljih
Kot je povedal poslovodja družbe Mura in partnerji Bojan Starman, je osrednja pozornost namenjena postavitvi nove Mure na zdrave temelje, pridobivanju dela in njegovi organizaciji.

Starman je vesel, da se proizvodnja vrača, da se nadaljujejo posli s kupci, zato upa, da bo čim hitreje dosežen cilj, po katerem bodo lahko zaposlili okoli 1.000 ljudi. Vendar pa mora biti po njegovih besedah število zaposlenih 100-odstotno odvisno od dela, ki ga bodo pridobili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.