Slovenija
36 ogledov

Delavec Cinkarne Celje v umetni komi

cinkarna Celje Mojca Marot
Dva delavca, ki sta se poškodovala v petkovi delovni nesreči v Cinkarni Celje, ostajata v bolnišnici. Tretji je bolnišnico že zapustil.

Del proizvodnje v obratu, kjer se je zgodila nesreča, stoji, v ponedeljek pa bodo začeli obnavljati poškodovani del obrata in poskušali ugotoviti natančnejši vzrok za nesrečo. Vzrok nesreče je bil po besedah tehnične direktorice Cinkarne Celje Nikolaje Podgoršek Selič najverjetneje okvara na opremi.

V nesreči, ki se je zgodila v petek nekaj pred 17. uro, so bili poškodovani trije zaposleni, in sicer 40-letni delavec z območja Štor, ki se zdaj zdravi v ljubljanskem kliničnem centru in je v umetni komi, 30-letni delavec z območja Šentjurja, ki dobro okreva v celjski bolnišnici, in 61-letni delavec z območja Rogaške Slatine, ki je že v domači oskrbi.

Eksplodiralo ob odprtju

Nesreča se je zgodila v obratu, kjer proizvajajo titanov dioksid, in sicer pri procesu razklapljanja in raztapljanja titanove rude v razklopnem stolpu, visokem približno 12 metrov.

Zaposleni, ki so postopke nadzirali v nadzorni sobi obrata, so opazili, da kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno, zato so odprli odprtino na pokrovu stolpa. Pri tem je eksplodiralo. Vroča tekočina je poškodovala dva delavca, enega pa je po navedbah policije najverjetneje poškodoval del trdne snovi, ki je ob eksploziji priletel iz stolpa.

Višina gmotne škode, ki je nastala ob eksploziji, še ni natančno ocenjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.