Slovenija
22 ogledov

Delijo po 300 evrov na osebo

(Foto: Žurnal24 Grafika) Žurnal24 main
Stanovanjski sklad. Odpira lov na subvencije za mlade družine in za najem.

Stanovanjski sklad od danes do 22. maja zbira prijave za subvencije za mlade družine. Za prvo reševanje stanovanjskega problema (nakup, gradnjo, rekonstrukcijo, spremembo namembnosti) jo lahko dobijo mlade družine. To pomeni, da vsaj en otrok še ne sme biti šoloobvezen, omejeni pa so tudi prihodki na družinskega člana.

Subvencijo 300 evrov na leto na družinskega člana lahko mlada družina dobiva osem let, če izpolnjuje dohodkovno merilo. Kdor jo je že dobil, mora zdaj dokazati le, da dohodkovnega cenzusa ne presega. Prijavijo se lahko tudi vsi, ki so hišo ali stanovanje že kupili ali zgradili. Pogodba ali pravnomočno gradbeno dovoljenje mora biti datirano po 1. marcu 2006 in pred 22. majem. Tržni najem pa bo stanovanjski sklad sofinanciral družinam, v katerih je eden od staršev uspešno končal študij in letos ne bo dopolnil 28 let. Tudi v tem primeru velja dohodkovno merilo. Več o tem in vloga na spletni strani www.ssrs.si.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.