Slovenija
24 ogledov

Delili bodo 18 milijonov

Eko sklad. Konec aprila razpis za nepovratna sredstva.

Sredstva. Razpis za nepovratna sredstva občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti bo predvidoma objavljen v drugi polovici aprila. Tako predvideva sekretarka Eko sklada Vesna Vidič, vendar poudarja, da mora program pred tem sprejeti vlada. Namenjen je doseganju prihrankov energije, po besedah Vidičeve pa bo podoben lanskemu; razlika bo le v nekaj dodatnih ukrepih, za katere bo možno pridobiti sredstva. Kakšni so ti ukrepi, pa še ni mogla razkriti.

Višina sredstev je lani znašala 11,5 milijona evrov, letos bo predvidoma 18 milijonov evrov. Konec aprila bodo na skladu objavili tudi poziv za kreditiranje okoljskih naložb pravnih oseb, samostojnih podjetnikov in zasebnikov.

Fasada, okna, kurilna naprava ...
Predstavitev. Ker bo letošnji razpis podoben lanskemu, objavljamo, za kateri namen so lahko fizične osebe lani dobile nepovratna sredstva: za vgradnjo solarnega ogrevalnega sistema (do 25 odstotkov naložbe), celovito obnovo stanovanjske stavbe (do 25 odstotkov), vgradnjo kurilne naprave za centralno ogrevanje z biomaso (do 20 odstotkov naložbe), toplotno izolacijo celotne fasade (do 20 odstotkov naložbe), zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva, to je oken in balkonskih vrat, senčil in podobno (do 20 odstotkov naložbe), ter gradnjo stanovanjske stavbe z nizkoenergijsko ali pasivno tehnologijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.