Slovenija
63 ogledov

Delo Revije: Zaposleni kažejo na nekdanjega nadzornika

Arhiv revij Jana Saša Despot
Delo Revije gredo v stečaj. Okrožno sodišče je namreč ugodilo zahtevi upnika Iskra Invest. Kako je v tej državi to mogoče pa se v anonimki sprašujejo zaposleni.

"Sedaj je dokončno jasno, da je Krater najemnik blagovnih znamk Dela Revij, Delo Revije pa so z današnjim dnem v stečajnem postopku. Zakaj in kako je v tej državi to mogoče se sprašujemo zaposleni, nimamo pa pri nobeni zadevi nobene besede, grozijo pa nam z odpustitvijo, če se bomo vmešavali," je bilo zapisano v poštnem sporočilu poslanim medijem, pod katerega se je podpisala "Črna račka."

"Na vsako vprašanje nam odgovorijo samo 'vse bo v redu kar delajte naprej' - seveda zastonj," še piše v anonimki. Izpostavljajo nekdanjega prvega nadzornika Dela Revij Tineta Guzeja,  ki da se po internih informacijah zelo zavzema "za vodilno mesto v novem okolju."

"Zato se poraja vprašanje ali za raznimi spletkami ne stoji prav Tine Guzej že od samega začetka prevzema Dela Revij (vsaj zaposleni vse bolj dvomimo v verodostojnost informacij, ki nam jih je posredoval v zadnjih mesecih), ki sicer segajo že nekaj let nazaj. Ali je lahko na koncu isti človek, ki se izdaja za rešitelja dejansko sokrivec za razmere v Delo Revijah v ozadju, ko se je pred leti odvijal sovražni prevzem? Vse se odvija točno tako, kot se je predvidevalo že po prevzemu, vendar nihče nič ne ve in ne odgovarja," še piše v pismu.

Delo Revije v stečaj

Okrožno sodišče v Ljubljani je po poročanju Dela sklenilo, da začne stečajni postopek za Delo Revije. Upnik Iskra Invest je vložil predlog za začetek stečajnega postopka nad dolžnikom, za stečajnega upravitelja pa je bil imenovan Radovan Triplat.

Upniki imajo zdaj tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku.

Kot je znano, je nedavno Skupina Krater za znamke Dela Revij ponudila milijon evrov licenčnine na leto za dobo 10 let. Prvi obrok licenčnine, vreden milijon evrov, naj bi plačala vnaprej. Po tem desetletnem obdobju naj bi znamke odkupili, vendar bi se že plačana licenčnina vštela v kupnino. Revije so tako vnovič začele izhajati.

Je pa za slabo voljo poskrbel Matej Raščan, ki je v petek iz prostorov družbe s sodelavci neznano kam nosil slikovno in drugo arhivsko gradivo. Po eni od špekulacij ga je odnašal, da bi ga nato prodal novemu najemniku blagovne znamke Dela Revij, Skupini Krater. Sam sicer vztraja, da je arhiv zgolj odnesel v prostore, kjer bo "primerno zavarovan in ga iz premoženja družbe ne bo mogel nihče nezakonito odtujiti". Vseeno je posredovala policija, novinarji pa so na pomoč poklicali tudi odvetnika.

Preberite še:
Raščan trdi, da ni kradel
Odnesel naj bi "leta arhivov"
Delo Revije vrnili "Raščanovemu krogu"?

Komentarjev 1
  • Ciril Hrovatin 18:48 31.avgust 2011.

    "Kako je v tej državi to mogoče pa se v anonimki sprašujejo zaposleni." Bolj pravilno vprašanje bi bilo: "Kako v tej državi dosedaj skoraj ni bilo mogoče?" Ta primer namreč podira slovenske časovne rekorde od ugotovitve insolventnosti do stečajnega postopka.