Slovenija
40 ogledov

Raščan trdi, da ni kradel

Delo revije Saša Despot
"Arhiv revij je last družbe Delo Revije, kot lastnik in zakoniti zastopnik pa sem premoženje družbe dolžan zaščititi," svoje petkovo dejanje, ki ga novinarji te družbe imenujejo kraja, opravičuje Matej Raščan.

Kot je znano, so novinarji v petek popoldne opazili, kako Raščan iz prostorov družbe s sodelavci v neznano nosi slikovno in drugo arhivsko gradivo. Po eni od špekulacij ga je odnašal, da bi ga nato prodal novemu najemniku blagovne znamke Dela Revij, Skupini Krater.

A Raščan vztraja, da je arhiv zgolj odnesel v prostore, kjer bo "primerno zavarovan in ga iz premoženja družbe ne bo mogel nihče nezakonito odtujiti". Kdo bi to storil, ni pojasnil.

Novinarjem: "Ne razumete"

Po Raščanovem mnenju nekateri novinarji iz Dela Revij "očitno ne razumejo ali pa ne želijo razumeti, kaj pomeni blagovna znamka in kaj ostalo premoženje družbe ... S tem, ko so bile blagovne znamke revij, ki jih je izdajala družba Delo Revije, zasežene ter prodane na dražbi, so bile na novega lastnika prenesene zgolj blagovne znamke, torej imena posameznih revij. Novi lastnik pa ni pridobil prav nikakršne pravice do ostalega premoženja družbe, med katerega denimo sodijo poslovni prostori in arhivi posameznih edicij."

Raščan novinarje še opominja, da so "nenazadnje še vedno zaposleni v družbi Delo Revije".
Po besedah predsednice sveta delavcev Dela Revij Jelke Sežun je Raščan med drugim odnašal fotografski arhiv in vezane letnike revij. Na pomoč so poklicali policijo, ki je z novinarji in Raščanom opravila razgovor.

Policija še išče dokaze o kriminalnem dejanju

"O zbranih prvih ugotovitvah je že bilo obveščeno tožilstvo," je za Žurnal24 pojasnil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. "V nadaljevanju bodo policisti preverili okoliščine v zvezi z morebitnim obstojem uradno pregonljivih kaznivih dejanj in tudi s temi ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo."

Komentarjev 1
  • mirko 18:40 28.avgust 2011.

    Dejansko ima Raščan prav, da je prodana samo blagovna znamka in ne firma. Javnost pa bolj zanima na kakšen način je prišel on do lastništva firme Delo-revije? Točno naj omeni z priimkom in imenom osebe na banki, ki so mu ...prikaži veču odobrile kredite za nakup delnic. Zaradi pohlepnosti posameznikov (tajkunov), razdeljeno družbeno lastništvo sedaj prhaja v državno last (državne banke). Namesto, da bi se država kot slab gospodar pri lastništvu firm, čimprej umaknila, se državno lastništvo celo povečuje.