Slovenija
67 ogledov

Denar je, prostora pa ni

Mladi. V Izoli nimajo kam. Želijo si prostora, podobnega koprski Taverni.
Kolenc čaka na ideje
Novi župan. “Za to je še prezgodaj, zadeve moramo sprva proučiti; vsekakor pa mlade pozivam, naj pridejo na dan z idejami in začeli bomo pogovore,” na vprašanje, kako urediti prostor pod Belvederjem in komu ga nameniti, odgovarja novi župan Igor Kolenc.

“Shoto klub pod Belvederjem je bil edina zbirna točka za mlade v Izoli. Ta prostor je imel svojo vsebino, prirejali smo potopisna predavanja, projekcije filmov in koncerte. Zdaj, ko ga ni več, se pozna velik manko,” pravi Boris Dobrila, predsednik Kluba izolskih študentov in dijakov.

Izkoristiti zapuščene hale
Po njegovih besedah je paradoksalno, da klubi in društva denar imajo, nimajo pa na voljo primernih prostorov, v katerih bi lahko izpeljali večje projekte. “Potrebovali bi prostor, kot je koprska Taverna. Ena od možnosti za ureditev podobnega prostora pa so po mojem mnenju zapuščene hale v industrijski coni,” dodaja Dobrila.

Bivši župan za vrnitev
Prostor pod Belvederjem, kjer je deloval Shoto klub, je nekdanji župan Tomislav Klokočovnik, kot pravi, želel vrniti mladim; tam so nameravali postaviti montažne objekte, za katere ni potrebno gradbeno dovoljenje. Te objekte pa bi nato za simbolično najemnino oddali različnim organizacijam in društvom, ki so povezani z izolsko mladino. “Prostor je primeren, ker ima veliko parkirišče, v bližini ni stanovalcev, še vedno pa je dovolj blizu mesta, da se tja vsakdo lahko odpravi peš. To rešitev bomo predlagali tudi novemu občinskemu svetu, čeprav bomo zdaj delovali kot opozicija,” napoveduje Klokočovnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.