Slovenija
8 ogledov

Denar sprva odobrili, zdaj ga ne dajo

Tehnični pregled večnamenske športne dvorane v Mokronogu naj bi potekal v torek. Žurnal24 main
Razpis. Sistem javno-zasebnega partnerstva občini najprej prinesel dodatne točke, zdaj izločitveni faktor.

Občina Mokronog-Trebelno je leta 2008 na razpisu šolskega ministrstva dobila 516 tisočakov za izgradnjo 3,8 milijona evrov vredne športne dvorane po sistemu javno-zasebnega partnerstva. “Na račun tega, da smo se odločili za gradnjo po tem sistemu, smo na razpisu dobili dodatno število točk, kar nas je privilegiralo, in zato smo dobili odobrenih tudi nekaj več sredstev, za katere sklep imamo,” je pojasnil župan Anton Maver. “Od septembra pa ministrstvo za šolstvo in šport ocenjuje, da je gradnja po sistemu javno-zasebnega partnerstva izločitveni faktor,” je dodal.

Ureditev lastništva

Prek ministrstva za finance in avtorja zakona o javno-zasebnem partnerstvu je občina na šolskem ministrstvu poskušala priti do že odobrenega denarja. “Dogovorili smo se, da moramo v naslednjih mesecih urediti etažno lastnino. Po neki logiki lahko razumemo, da država za občino ne bo financirala nečesa, kar ni v njeni lasti,” je pojasnil Maver, ki verjame, da bo občina denar dobila še pred uporabnim dovoljenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.