Slovenija
16 ogledov

Denar za šolske objekte zagotovljen

"Nekaj ne štima s preštetimi glasovi, poleg tega se nam zdi ena neveljavna glaso Žurnal24 main
Rebalans proračuna. Nujen je bil zaradi financiranja gradnje nove osnovne šole, vrtca in športne dvorane.

Mirnopeški občinski svetniki so s sprejetjem rebalansa prihodke zmanjšali za 1,2 in odhodke za 3,4 milijona evrov, zadolževanje za šolo v višini 1,8 milijona evrov pa so prenesli v prihodnje leto. “Občinski proračun smo morali prilagoditi sofinanciranju ministrstva za šolstvo in šport. S potrjenim proračunom bomo lahko prišli do njihovega sklepa o sofinanciranju, potem pa bo vse pripravljeno za začetek gradnje osnovne šole in vrtca,” pojasnjuje župan Zvone Lah.

Na ministrstvu imajo denar zagotovljen, pravi minister Igor Lukšič, ki meni, da ima občina prevelike apetite in zato ne zmore zagotoviti svojega deleža. “Županu sem že večkrat predlagal – in to so storili tudi ministri pred menoj –, naj oblikuje načrt, ki ga bo občina zmogla,” dodaja.

Načrti po predpisih

“Osnovna šola in vrtec sta načrtovana po predpisih, ki nam jih narekujejo z ministrstva,” očitke zavrača Lah. “Strinjam se samo glede športne dvorane, ki je malo večja, kot to določajo normativi, ker se lahko le taka uporablja tudi za potrebe občanov.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.