Slovenija
13 ogledov

Denarna bomba državi

Obtoženca sta poskušala po dejanju pobegniti na Hrvaško, a so ju pri Metliki ust Žurnal24 main
300.000 €. Šest tožb proti državi zaradi poškodb zadnje bombe v Kranju.

Šest od skupno osmih poškodovanih v bombnem napadu pred kranjskim nočnim lokalom Million Club konec oktobra bo v naslednjih mesecih od države zahtevalo po najmanj 50 tisoč evrov odškodnine. Če državni pravobranilci ne bodo uslišali njihovih zahtev in jim denarno poplačali duševnega trpljenja zaradi tragedije, bodo državo tožili.

Napaka bo drago stala
“Rop orožja iz vojaškega skladišča v Pivki je za nas, osem žrtev v napadu z eno od ukradenih vojaških bomb M75, prinesel hude posledice,” pravi Dragan Daljević, ki mora v naslednjih mesecih zaradi hudih poškodb še na najmanj tri kirurške posege.

“Če se del bombe, ki ga imam še vedno blizu vretenc, premakne proti hrbtenici, lahko pri 19 letih postanem invalid,” še pravi Daljević, ki za to krivi državo.

“Pričakujem, da bo vojska, ki je plačana iz davkoplačevalskega denarja, ustrezno zavarovala smrtonosno orožje in za nas skoraj usoden eksploziv,” je odločen mladenič z Bleda, ki zaradi poškodb še dolgo ne bo mogel opravljati svojega frizerskega poklica.

Prekiniti pa je moral tudi pogodbo z glasbeno založbo, ki mu je pomagala pri ljubiteljski pevski karieri. “Pred napadom sem zagotovo dvakrat na mesec stal na odru, zdaj me je tega strah.”

Zahtevki po terapijah
“Zdravljenje šestih ranjenih gostov lokala bo trajalo še nekaj mesecev, saj so vsi utrpeli hude duševne bolečine. Zaradi posttravmatskih motenj redno obiskujejo psihiatra, ki jim je predpisal tudi zdravljenje z antidepresivi. Takoj ko bo posamezni oškodovanec končal zdravljenje, bo državno pravobranilstvo prejelo njegov odškodninski zahtevek,” pojasnjuje njihov odvetnik Franci Matoz.

Bombaša pred sodbo
Damir Muzaferović, ki naj bi pred lokalom vrgel bombo in poškodoval Daljevića, in Dževad Velić, ki naj bi bombo ukradel iz skladišča, pa sta se včeraj zjutraj na dvorišču kranjskega sodišča soočila z Dejanom Savićem in Stankom Radojevićem, ki naj bi bombo vrgla na kranjsko policijsko upravo. Prva dva sta paznika pripeljala na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, druga dva domnevna bombaša pa na sojenje, ki se mu bliža sodba. Sodnica je zaslišala očeta in brata Stanka Radojevića. “Moj sin je bil tisto noč doma,“ pravi oče.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.