Slovenija
53 ogledov

Denarne socialne pomoči danes le nakazane

denar iz denarnice, denarnica, evri, evro Nik Rovan
Denarne socialne pomoči, ki v ponedeljek zaradi menjave opreme na upravi za javna plačila niso bile nakazane, so danes že na računih upravičencev.

"V centrih za socialno delo so povedali, da je denar prišel," je povedala sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Darja Kuzmanič Korva. Skupno gre za sredstva v višini približno 10,8 milijona evrov.

Nekateri prejemniki denarne socialne pomoči v ponedeljek niso prejeli nakazila, ker je zaradi menjave opreme na upravi za javna plačila prišlo do težav pri nakazilu sredstev pomoči komercialnim bankam, so v ponedeljek pojasnili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Zagotovili so, da bodo prejemniki dobili nakazila danes zjutraj.

Denar na banke nakazali včeraj

Kot je povedal generalni direktor direktorata za socialo na ministrstvu Davor Dominkuš, gre za plačila, ki jih uprava za javna plačila prenese iz poračuna na Banko Slovenije, ta pa nato 24 komercialnim bankam.

V ponedeljek do 16.30 so po njegovih besedah uspeli ves denar, kar je približno 10,8 milijona evrov, nakazati komercialnim bankam.

Po Dominkuševih besedah gre za drugi del izplačila socialne pomoči, ko sredstva dobijo zamudniki oziroma tisti, za katere so od datuma prvega nakazila v mesecu izdali odločbo. Dejal je, da je prvo nakazilo v mesecu sicer glavno, saj takrat pomoč prejeme največ ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.