Slovenija
18 ogledov

Deset prijav zaradi piškotkov

slovenija 06.07.2011 Natasa Pirc Musar, novinarska konferenca Informacijskega po Saša Despot
Prijave se nanašajo na skupno 85 spletnih strani.

Urad informacijskega pooblaščenca je od uveljavitve strožjih pravil o spletnih piškotkih v sredini junija prejel približno deset prijav, ki se skupaj nanašajo na 85 spletnih strani.

Postopki inšpekcijskega nadzora še potekajo. "Najprej je treba ugotoviti dejansko stanje in šele potem je mogoče govoriti o kršitvah in ukrepih," je pojasnil namestnik informacijske pooblaščenke Andrej Tomšič.

Kot dodaja, prekrškovni postopki še niso bili sproženi, prijave pa pri pooblaščencu rešujejo glede na "prioritete in razpoložljivost resursov".

Strožja pravila o spletnih piškotkih, ki jih je uvedel novi zakon o elektronskih komunikacijah z namenom zagotovitve večje zasebnosti spletnih uporabnikov, so med upravljalci spletnih strani sprožila precejšnje razburjenje.

Največ očitkov je letelo na račun zapletov glede merjenja obiskanosti spletnih strani, saj to vpliva na oglaševalske prihodke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.