Slovenija
35 ogledov

Desnica bo preizkusila nove

Ob aktualnih svetnikih Meti Vesel Valentinčič in Alešu Kardelju sta na listi DeS Žurnal24 main
Kandidati. Na listah tudi predstavniki civilnih iniciativ.

Včeraj ob 19. uri se je iztekel rok za oddajo kandidatur mestni volilni komisiji za oktobrske županske volitve in volitve v mestni svet. Zdajšnji župan Zoran Janković se nanje podaja s skoraj enako Listo Zorana Jankovića (LZJ) kot na prejšnjih volitvah. Na zadnja mesta je uvrstil Roberta Pešuta - Magnifica, Branka Đurića - Đura, Jureta Zdovca, Boruta Miklavčiča in Lojzeta Udeta s pravne fakultete.

SDS z novimi
Na listi druge največje stranke v zdajšnji zasedbi mestnega sveta – SDS – so praktično vsa imena na tako imenovanih izvoljivih mestih v mestni svet nepoznana. Za Zofijo Mazej Kukovič se zvrstijo Dragutin Mate, Žiga Turk, Mojca Škrinjar in Anže Logar. Na listi sta le dva aktualna mestna svetnika izmed osmih – Roman Kolar in Janez Moškirč, niti Petra Sušnika niti Dimitrija Kovačiča pa na listi ni.

SD brez Simšičeve
Med svetniškimi kandidati SD ni nekdanje županje Danice Simšič, za Metko Tekavčič pa so na listi Boris Makoter in Breda Brezovar Papež ter mestni svetnik Gregor Istenič. Na listi je tudi nekdanja direktorica LPP Darja Krstič in direktor javnega podjetja Energetika Ljubljana Hrvoje Drašković. Na koncu so ljubljanski poslanci, državni sekretarji in evropska poslanka. Na njej sta tudi predstavnika civilne iniciative (CI) za vrtičkarje v Črnučah Marinka Dolinar Šafranič in CI proti stolpnicam v Dravljah Matjaž Špat.

Pomembni na repu
LDS, ki se na volitve podaja brez županskega kandidata, je za nosilca liste postavila mestnega svetnika Slavka Ziherla ter za njega Slavka Slaka in Barbaro Rajgelj, solastnico lokala Cafe Open. Na listi je tudi Jožef Kunič, na repu pa Anton Anderlič, Aleš Zalar in Katarina Kresal.

Za Zaresovim Milanom Hosto so dozdajšnji samostojni svetnik Janez Kopač in Jadranka Novak, ki je sodelovala pri nastajanju SOS-trgovine. Na Zaresovi listi sta tudi raper Darko Nikolovski in Vito Rožej. Borut Veselko, dozdajšnji svetnik LZJ Andrej Rus in Pavel Gantar pa so na Zaresovi listi zadnji.

Zeleni Slovenije in županski kandidat Miha Jazbinšek imajo na listi Petra Rondaija iz CI Fondovih blokov. Na Listi za čisto pitno vodo je za svetnikom Mihaelom Jarcem nov županski kandidat Marko Mitja Feguš. Tudi na listi Slovenske unije je županski kandidat Jože Javornik - Joc za Vladom Dimovskim. Za županskim kandidatom SLS Janezom Žagarjem pa je na ljubljanski listi SLS nekdanji direktor vladnega urada za verske skupnosti Drago Čepar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.