Slovenija
31 ogledov

DeSUS jo je zablokiral

Jožica Mikulanc in Silvo Krošelj, ki naj bi ga tudi zanimala podžupanska funkcij Žurnal24 main
Zaplet. Župan ni imenoval podžupanje, ker je bila njena stranka proti.

“Dogovorjeno je bilo, da bom za podžupanjo imenoval občinsko svetnico Jožico Mikulanc in s tem seznanil občinske svetnike,” je pojasnil krški župan Franc Bogovič. “Toda danes sem dobil pismo njene stranke DeSUS, ki ga je podpisal predsednik Anton Planinc, in v njem sporočilo, da Mikulančevi ne dovolijo, da postane podžupanja,” je povedal. Na včerajšnji seji občinskega sveta so svetniki namreč pričakovali, da jih bo župan seznanil z imenom novega podžupana, a se to ni zgodilo. O podžupanu oziroma podžupanji ni bila izrečena niti beseda.

3 volilna enota ima največ projektov, zato si župan želi podžupana prav iz mesta Krško.

Nadomestil bi jo Planinc
Kandidatka za županjo, nekdanja direktorica Doma upokojencev Krško, je bila pred kratkim izvoljena za predsednico Krajevne skupnosti (KS) mesta Krško, ki jo je vodila že v prejšnjem mandatu. Potem ko ji je župan ponudil podžupansko funkcijo, bi jo na tem mestu po besedah župana rad nadomestil Anton Planinc. “Mikulančeva naj bi mu zagotovila, da bo postal predsednik,” je povedal župan. “Ker mu tega zagotovila ni dala, ji ne dovolijo postati podžupanja,” nam je politično kolobocijo glede imenovanja podžupanje razložil Bogovič.

Nezdružljiva funkcija
Če bo Mikulančeva imenovana za podžupanjo, bo morala zaradi nezdružljivosti funkcije odstopiti kot predsednica KS Krško. “Ko sem kandidirala za predsednico, ni bilo še nič odločeno, v politiki pa je tako, da dokler nekaj ni podpisano, ne veš, kako se bo izteklo,” se je na naše vprašanje, zakaj je kandidirala za predsednico, če je vedela, da jo Bogovič želi za podžupanjo, odzvala Mikulančeva. Dodala je, da se da še vse popraviti in da bo v kratkem vse odločeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.